İlk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

featured

İlçemizden kutsal topraklara giden ilk hac kafilesi hafta sonu dualarla uğurlandı.

Kutsal toprakları görmek ve hac ibadetini yerine getirmek amacıyla hacı adayları kafileler şeklinde kutsal topraklara doğru yola çıkmaya başladı.

İlçemizden özel şirket organizesinde kutsal topraklara gidecek olan 76 kişilik ilk hac kafilesi dün sabah Suudi Arabistan’ın Medine şehrine uçtu. Kutsal topraklara giden hacı adayları için Cumartesi günü ikindi namazından sonra uğurlama merasimi düzenlendi. Okunan Kur’an-ı Kerim ve ilahilerin ardından İlçe Müftüsü Eyyüp Demir tarafından kutsal topraklara giden hacı adaylarının hac görevlerini yerine getirerek kazasız belasız yurda dönmeleri için dua edildi. Hacı adayları dost, yakın akraba ve komşularla vedalaşarak kutsal topraklara doğru yola çıktı. İlçemizden dualarla uğurlanan hacı adayları Pazar günü kutsal topraklara uçtu.

İlçemizden Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde hacca gidecek olan 30 kişilik ikinci kafile ise 20 Ağustos 2017 tarihinde yolacak çıkacak.

Kurban Bayramı’nı kutsal topraklarda geçirecek olan hacı adayları ziyaret ve hac ibadetlerini tamamlamasının ardından yurda dönecekler.

İlk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!