İlk Kütüphane Törenle Açıldı

featured

Tosya Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kitap bağışı kampanyası ilk meyvesini verdi.  Kampanyanın Şehit Murat Çökmez İlkokulu’nda kurulun Şehit Hv. Pilot Yzb. Hilmi Şekerci Kütüphanesi törenle açıldı.

Dün saat 11.00’de düzenlenen törene Kaymakam Deniz Pişkin,  Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Özgün Yapağı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin İpek ve Sevgi Alkan, İlçe Müftüsü Eyyüp Demir, Şehit Murat Çökmez’in babası, Şehit Hv. Pilot Yzb. Hilmi Şekerci’nin annesi, okul müdürü Recep Kesim, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Kaymakam Deniz Pişkin; “Geçtiğimi yıl kitap bağışı kampanyası düzenlemiştik ve onunla birlikte okuma kampanyamız vardı, ‘okuyan bir Tosya hayalim var’ diye.

Bu kapsamda okullarımızda ve toplumun değişik kesimleriyle birlikte okuma etkinlikleri yapıyoruz, hemde kütüphanesi olmayan okullarımıza kütüphane kazandırma gayretinde oluyoruz.  Bu  kampanyanın ilk meyvesi ilk ürünü Şehit Murat Çökmez İlkokulu’na nasip oldu. Niye burası? Çünkü burası şehrin dışında bir okul. Öğrencilerinin tamamı taşımalı sistemle okula gelen öğrenciler. Çok büyük çoğunluğu köylerden gelen öğrenciler. Tabi daha dezavantajlı kesimi oluşturan öğrenciler. Haliyle kütüphanesi olmayan bir okuldu burası. Yine adını bir şedidimizden Murat Çökmez’den alan bu okula kazandırdığımız kütüphaneye de başka bir şehidimizin, Tosyalı şehidimizin rahmetli Hilmi Şekerci’nin ismini verdik. Bugün Murat Çökmez’in babası, Hilmi Şekerci’nin annesi bizlerle, çok teşekkür ediyorum, geldiğiniz için. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Ve bu kampanyanın hayata geçirilmesinde büyük küçük her kim nasıl destek sağladıysa bilahare burdan teşekkür ediyorum.  Kütüphanedeki kitapların tamamına yakını kampanya kapsamında hayırseverlerin gönderdiği kitap bağışlarıyla oluşturuldu. Kütüphanenin bütün müştemilatı , mobilyaları da yine bağışlarla karşılandı. Bu yüzden hem gururluyuz hem heyecanlıyız, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İlçe Müftüsü Eyyüp Demir tarafından yeni açılan kütüphanenin hayırlı uğurlu olması için yapılan duanın ardından açılış kurdelesini Kaymakam Deniz Pişkin ve Belediye Başkanı Kazım Şahin birlikte kesti.

Açılışın ardından kütüphaneyi gezen protokol üyeleri kitapları inceleyerek çocuklarla bir süre sohbet etti.

İlk Kütüphane Törenle Açıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!