İlköğretim Haftası Törenle Kutlandı

featured

İlköğretim Haftası, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde törenle kutlandı.

Kutlamalar Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saat 9-09.45’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve çelenk sunma töreni sona erdi.

Kutlamalar Fevzipaşa İlkokulu’nda devam etti. Fevzi Paşa İlkokulu öğrencileri İlköğretim Haftası nedeniyle Kaymakam Ahmet Ferhat Özen ve Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e çiçek takdim etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Okul Müdürü Şener Şen yaptı. Yeni eğitim-öğretim yılını ve ilköğretim haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan Okul Müdürü Şener Şen; “yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz. Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor; “Dünyanın en zengin aklını gördüm, sermayesini sordum, dedi ki okul. İnsanlara hizmet yaptığın yardım, merhametin, duygun dedi ki okul. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik aklı ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul bir eğitim ve öğretim yuvasıdır. İnsanın yetiştirildiği yerdir.

Sevgili öğrenciler, sizler buraya bilgilenmek , aklınızı zenginleştirmek, uygar bir insan olmak için geliyorsunuz. Öğretmenleriniz de bu özellikleri sizlere kazandırmak için buradalar. Hepimizin görevi sizleri yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar. Ünlü Fransız Romancı Victor Hugo der ki, okul uygarlığın geliştiği yerdir. Okul eğitim ve öğretim yuvası olarak sizlere çeşitli bilgileri verir, beceriler kazandırır. Yenilikleri, gideceğiniz yolu, Atatürkçülüğü en iyi biçimde kavratır. Ayrıca okul toplu yaşamayı, birbirimizi sevmeyi kurallara uymayı da öğretir” diye konuştu.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci ise konuşmasında; “Eğitim sistemimiz tüm vatandaşlarımızı Türk Milli Eğitimin temel amaçlarından biri olan fikri hür, vicdanı hür, irfanı nesillerin dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını aynı zamanda aynı zamanda iyi bir insan, iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi görevini üstlenmiştir. Bir buçuk yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını sürecinde eğitimin, okulun, öğrenmenin ve öğretmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış bulunmaktayız. Yaşadığımız bu zorlu süreçte eğitim camiası olarak elimizden gelenin en iyisini sunmak için canla başla hizmete devam etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu artıran bizlere güç ve kuvvet veren bir diğer unsur da yeniden öğrencilerimizle ve okullarımızla buluşmak.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, eğitimdir ki bir milleti özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır, yada esaret ve sefalete terk eder. Bu düşünceden yola çıkarak, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 hedefleri ile oluşturacak olan temel unsurlar yine eğitimdir. Bu bağlamda eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dahilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip, milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler yetiştirmektir. Bu vesile ile ilköğretim haftasını kutluyor, 2021-2022 eğitim öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından çocuk skeçleri ve müzik gösterileri sergilendi. Atatürk’ün eğitim ve öğretim ile ilgili görüşlerinin okunmasının ardından kutlamalar öğrenciler tarafından seslendirilen oratoryo ile sona erdi.

İlköğretim Haftası kutlama törenine; Kaymakam Ahmet Ferhat Özen, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Corcor, İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Örü, Şerafettin Çiçek ve Cihan Çetin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlköğretim Haftası Törenle Kutlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!