İnebolu da Anayasayı Değerlendirdi

featured

Şahin İnebolu’da Anayasayı değerlendirdi

9 Haziran-17.15- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa paketi konusunda Anayasa Mahkemesi’nin henüz vermiş olduğu bir karar bulunmadığını söyledi.

İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü etkinliklerine katılmak üzere Kastamonu’ya gelen TBMM Başkanı Şahin, Ilgaz’da gerçekleşen karşılamanın ardından ilk olarak Kastamonu Valisi Mustafa Kara’yı ziyaret etti. Daha sonra basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplayan Şahin, Anayasa paketi konusunda Anayasa Mahkemesi’nin henüz vermiş olduğu bir karar bulunmadığını belirterek, “Henüz verilmiş kesin bir karar yok. Anayasa Mahkemesi zaten şekilden inceleyecek. Zaten anayasanın ilgili maddesi yüksek mahkemeye sadece şekil yönünden inceleme imkanı vermektedir. Yüksek mahkeme bu çerçevede görevini yapacak. Sonucunda, verilecek kararın milletimizin adalet duygusunu daha da pekiştirecek bir karar olmasını temenni ediyorum. Adalete ve yargıya güvenin daha da artırıcı bir karar olmasını temenni ediyorum. Yüksek yargı organında görev yapan yüksek yargıçların da bu düşüncede olduğunu düşünüyorum” dedi.

GÖRÜŞMELERİ BEN YÜRÜTTÜM

Bu davayla ilgili müspet bir düşünceye sahip olduğunu anlatan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: Bir anayasa değişikliği parlamentodan geçti. Ancak referandum sonucunda halkın iradesine sunulacak. Yüksek mahkeme şekil açısından bir eksiklik görmezse. Anayasa değişikliği ile ilgili parlamentoda tüm görüşmeleri meclis başkanı olarak ben yürüttüm. İç tüzüğe tamamen uygun bir çalışma yaptığım düşüncesindeyim. O bakımdan şekil açısından bir eksiklik olmadığını düşünüyorum. Yüksek Mahkeme kararıyla bunu tescil eder diye düşünüyorum.”

Anayasa Mahkemesi’nin daha önce bazı kararları esastan görüştüğünün hatırlatılması üzerine, TBMM Başkanı Şahin, “Geçmişte bu tür uygulamalar oldu. Yüksek mahkemelerin, demin halkımızın adalet ve yargıya güvenini pekiştirecek ve daha da artıracak karar olmasını temenni ediyorum derken o cümlenin içinde o kaygınız yer alıyor” diye karşılık verdi.

Gazze’ye insani yardım götüren gemiye yapılan saldırı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “Meclis oy birliğiyle bir kınama kararı aldı. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti de bu konuda beklentilerini ortaya koydu. Kuşkusuz İsrail hükümeti hukuk dışı bu davranışı nedeniyle özür dilemelidir. Bunun dışında tazminat da ödemeli. Ölenler ve yaralananlarla ilgili. Meclis’in İsrail’den beklentisi budur. Bu karar meclisimiz de oy birliğiyle alınmış bir karardır. Biz tüm bu süreçte gerçekleşmesini bekleriz.”

İnebolu da Anayasayı Değerlendirdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!