İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. Yıldönümü

featured

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Kutlandı

Yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 97. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Tosya Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu tarafından ilçe müftülük konferans salonunda düzenlenen program saat 10.00’da başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Tosya Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Karadağ yaptı. Karadağ konuşmasına katılımcılara selamlayarak başladı. İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 97.Yıl dönümü olduğuna dikkat çeken Karadağ,  milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy hakkında bilgi verdi.  Okul Müdürü Karadağ konuşmasına şöyle devam etti; “İstiklal Marşımızı anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve onu bu çerçevede değerlendirmemiz gerekir”

Mehmet Akif Ersoy son günleri hakkında da bilgi veren Karadağ; “hayata veda edeceği zaman hocam kalk bir İstiklal Marşı daha yaz ki kıymetini anlasınlar diye haykıran talebesine ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyen kutlu bir vatanperverdir o” dedi.

Konuşmanın ardından Tosya Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro oyunu izleyicileri mest etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Mehmet Akif Ersoy’u anlamak ve İstiklal Marşı konulu konferans verdi. Mehmet Akif Esoy’un hayatından kıssalar anlatan Yazar Vakkasoğlu, Mehmet Akif Ersoy’u anlamanın yolunun onu iyi tanımaktan geçtiğini söyledi.

Yazar Vakkasoğlu Mehmet Akif Ersoy’u iyi tanıyarak, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemi iyi anlayarak, milli şair ve milli marşımızın daha iyi anlaya bilineceğine dikkat çekti.

Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun konuşmasının ardından okullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin ve İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder tarafından verildi.

Programın ardından Yazar Vehbi Vakkasoğlu kitaplarını imzaladı.

Programa Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder,  Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Zalim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, Orman İşletme Müdürü Alpaslan Kadı, Vergi Dairesi Müdürü Yüksel Yormaz, Nüfus Müdürü Mustafa Öztürk, Kütüphane Müdürü İsmail Çalışkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. Yıldönümü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!