Kanal 7 Gündüz Gece Program Ekibi Aşağıdikmen Köyü’nde Tosya Pilavı Çekiminde

featured

Anadolu’nun kültürünü ekrana taşıyan ve Tosya’nın ekonomik ve kültürel değerlerini çekmek için Tosya’ya gelen Kanal 7 Gündüz Gece program ekibi Tosya Pilavının çekimini Aşağıdikmen Köyünde yaptı.

Gündüz Gece Program Yapımcısı Zeynep TOR, program sunucusu sanatçı Kürşat Taner BİÇİCİ ve ekibi; kültürel, ekonomik ve doğa güzelliklerini tanıtım çekimi için geldikleri Tosya’da Ziraat Odası Başkanı ve Aşağıdikmen Köyü Muhtarı Kadri Eken’i misafiri oldu.

Tosya Pilavı çekimi için Aşağıdikmen Köyüne giden program ekibi, Başkan Kadri Eken’in katkılarıyla pirincin merkezinde çeltik arazisinde pişirilen pilavın çekimini yaptı. Yöresel yemek kültüründen birisi olan pirinç pilavının pişirilmesine ait tüm detayı görüntüleyen ekip, pilavın lezzetini de test etmeyi ihmal etmedi.

Çekimin tamamlanmasının ardından köyden ayrılan ekibe teşekkür eden Ziraat Odası Başkanı Kadri Eken, Tosya pilavının lezzetini test edenlerin bir daha unutamadığını belirterek; Tosya Pirincinin ününün lezzetinde saklı olduğunu söyledi.

Kanal 7 Gündüz Gece Program Ekibi Aşağıdikmen Köyü’nde Tosya Pilavı Çekiminde

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!