Kar-Gaz, Tosya’da Tesisatçıları Bilgilendirdi

featured

Kar-Gaz, Tosya’da Tesisatçıları Bilgilendirdi

Doğalgaz Boru hattı döşeme çalışmalarını yürüten Kar-Gaz, dün Tosya belediyesi meclis toplantı salonunda ilçede faaliyet gösteren tesisatlıları bir araya toplayarak bilgilendirdi. Yapılacak projelerden ev içindeki tesisat işine, kaynak işinden gerek bireysel, gerekse ortak kullanılması gereken durumlarda yapılması gereken tesisat ve kullanılması gereken malzemeler hakkında bilgi veren Kar-Gaz yetkilisi, Proje Onay ve Kontrol Mühendisi Burak Kurtoğlu, doğalgaz tesisatının diğer tesisatlar gibi olmadığını ve ücretsiz eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtti. Kar-Gaz, bu kapsamda dün tesisatçılarla ve proje çizen mühendislerle bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda katılımcılarla soru cevap şeklinde  Kar-Gaz Proje Onay ve Kontrol Mühendisi Burak Kurtoğlu ; Doğalgaz’ın sitelerde nasıl kullanılacağı, tesisat döşeme, katı yakıt ve sıvı yakıtla ısınan sitelerde  doğal gaza dönüşümün nasıl sağlanacağı konusunda geniş bilgi verdi. Önümüzdeki aylarda Tosya’da uygulamalı ve ücretsiz kurs verebileceklerini belirten Kurtoğlu,  abone alımlarının da kısa zamanda başlayacağını belirterek katılımcılara verilen kursun ardından yetkili tesisatçı olabileceklerini bildirdi. Ayrıca işyerlerinde makine mühendisi ve kaynakçının da çalışması gerektiğini belirtti.

Belediye Başkanı Kazım Şahin’ in de tesisatçılara bu işi dikkate ve ciddiye almalarını Tosya dışından başka birilerinin Tosya’ya gelip buradaki kaymağı yemelerini önlemek için gerekli şartları yerine getirip ilçede faaliyet gösteren tesisatçıların bu işte yetkili olmalarını istedi.

Diğer yandan ilçedeki hava kirliliğine de değinen Şahin, doğalgaz kullanımı gerçekleştiğinde  özellikle apartmanlarda kaçak kömür kullanımlarına engel olacaklarını, akşam ve sabah saatlerinde Tosya’nın üzerine çöken hava kirliliğine engel olmak için kaloriferi kömürlü olan apartmanlara kısıtlama getirileceğini belirtti.

 

 
 
Kar-Gaz, Tosya’da Tesisatçıları Bilgilendirdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!