Kargın Köyü’nde Kuralar Çekildi

featured

AFAD konutlarının yapılacağı, Kargın Köyü’nde Kuralar Çekildi

İlçemiz Kargın Köyü’ne yapılacak olan AFAD konutlarının kuraları geçtiğimiz hafta sonu çekildi.

Çekilişe Kastamonu Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İl Özel İdare şube Müdürü Mehmet Bekar, İl Afet Müdürü Ekrem Küçükbayram,  Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan, Kargın Köylüleri katıldı.

Kura çekilişi öncesi konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin; “1965’te başlayan serüvenin sonuna geldik. Şahin, Kargın Köyünün afata maruz kaldığının raporları 1960 yıllara dedelerimizin babalarımızın yaşadığı zaman dilimine tekabül ediyor.  Ama kaderin cilvesi yer sorunu bürokratik engeller kendi içimizde yaşadığımız sorunlarla bugüne geldik dayandık.

Bugün geldiğimiz noktada sağolsun devletimizin kurumları arasındaki işbirliği sonucunda Orman İdaremizin muvafakatiyle takas yöntemiyle yaklaşık 60 lık hanemizin daha sonra da ilave gelebilecek hemşerilerimize yer bulma açısından potansiyel arsalarda rezerv edilerek bugün kura çekme noktasına geldik. Geldiğimiz bu noktada ben emeği geçen önce başta Afet İşleri Müdürümüz Ekrem Bey’e, bu muvafakatte özveriyle bize destek veren Orman İşletme müdürlüğümüze Bölge Müdürlüğümüze kaymakamlarımıza bu konuda talimatları direktiflerini esirgemeyen yardımcı olan sayın valilerimize valiliğimize dolayısıyla emeği geçen herkese ve köyümüzün muhtarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  

İnşallah yeni yerleşimden sonra şöyle küçük bi kasaba mahiyetinde yapılan evlerin güzelliği çevre donatıları sosyal alanları yeşil alanları inşallah önümüzdeki süreçte yapılacak köy konağıyla beraber güzel bi yerleşim yeri olacak. Bu yolunda bakımı onarımı tamiri yeni güzergahlarıyla şehre yakınlığınız yani böyle Avrupa Vari bir köy görünümünde olacak inşallah. Bundan sonraki süreçte sizin katkılarınız sizin destekleriniz sizin hassasiyetinizle gelişecek olgunlaşacak güzelleşecek bir süreç dolayısıyla bura bizim Kargın’ın köyüyle de mahallesiyle de bütünleşerek yeni oluşturacağımız bir mekan. Bundan sonra bizler ömrümüz oldukça, bizden sonraki nesiller burada yaşayacak.

İnşallah hepimiz için köyümüz için köyümüzün geleceği için hayırlı olur” dedi.

İl Afet Müdürü Ekrem Küçükbayram da konuşmasında; “malumunuz burada bayağı bi uğraşımız oldu. En son 2011 yılında bakanlar kurulu kararıyla kargın Köyü’nü afete maruz bölge ilan edildi ve çalışmalara başlanıldı. O süreçten bu yana emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Özellikle Orman Bölge Müdürlüğü’ne çok teşekkür ederiz çünkü bizim Kastamonu olarak yerleşim yerlerini kurmada büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda bize gösterdikleri ilgi alakadan dolayı teşekkür ederiz.

Bize yaklaşık 15 hektar alan yani 150 dönüm yer tahsis edildi. Bu yer biz imar çalışmalarını teknik anlamda çalışmalar yapılarak şu anda hazır hale getirdik. Yaklaşık hak sahiplerine 500m2 lik bi arsa tahsisi yapılacak, noter çekiliyle. Süreci biraz hızlandırıp temel atma işlemlerine havalar iyi gittiği bir an önce de başlanırsa iyi olur.    

Bunun yanında yapılacak evler en az tek katlı evler için söylüyorum 90m2  olacak. Bu çalışmayı da süreci de biz buradan sonrasını da devamlı takip edeceğiz.  Evlerinizi yaparken teknik anlamda bi ihtiyacınız olduğunda arkadaşlarımızla biz hazırız. Telefonlarımız 24 saat açık.

Size evler için 44bin lira ahır için 17bin lira ödenecek. 2014 ün rayiç bedelleri bunlar sıkıntı olduğunda biz devlet olarak her zaman yanınızdayız” dedi.

 

Vali Yardımcısı Şenol Kaya’da konuşmasında;  “Kastamonu’yu ilçelerini yeni yeni tanımaya çalışıyoruz. Sayın Valimizin hafta sonu programı İstanbul da geçirmesi gerekiyordu. Dolayısıyla benim bu programda bulunmamı istedi. Kendilerinin de burada hayırlı olsun dileklerini iletmek istiyorum. Epey bi uğraşı çaba sonucu sonunda konutların yapılması noktasına geldik. Burada emeği geçenlere süreç içerisinde katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum.  İnşallah hak sahipleri yapacakları evlerinde mutlu huzurlu yaşam sürdürürler” dedi.

Kaymakam Yusuf Cıbır’da konuşmasında; “Her türlü sorunda biz buradayız. Görevimiz bu işimiz bu yeni başladık kısmet oldu. Buraya Sinop Boyabatlıyım. Yabancı değilim. Burda yeni bir yerleşim yeri kurulacak. Tabiî ki yolu suyu elektriği aydınlatma sorunları olabilir. Biz görev yapacağımız süre boyunca canla başla müdürlerimizle değerli arkadaşlarımızla beraber hep beraber burayı kalkındırırız inşallah. Yeni yerleşim alanını. Sorunları da hep beraber el birliği ile hallederiz. Ben bu vesileyle emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yapılan evlerin bir an önce başlamasını hayata geçmesini görev yapacağımız süre boyunca inşallah açılışını da geliriz yaparız. Sorunlarda beraberiz. Bu yapılacak evler oturacak hemşerilerime  vatandaşlarımıza hayırlı olsun.  Hepinize teşekkür ederiz” dedi. 

İl Afet Müdürlüğü Harita Mühendisi Yusuf Fatih Köksal da konuşmasında;  “Parseller şu anda teslim aşamasına geldi. Bir hafta on güne kadar Kastamonu Kadastro Müdürlüğü’nden görevliler gelecek tapular kesinleşecek. Çekiliş sonunda sizlere dağıtacağız. Parsellerimiz 530-550m2 aralarında fazla fark yok. 67 hak sahibimiz var. Evlerimiz 90m2 olacak minimum üstü size kalmış.

Evlerin oturacağı yeri de bizim teknik personellerimiz nezaretinde belirleyeceğiz. İnşallah bu inşaatı hayırsıyla bir an önce tamamlarız. Teşekkür ediyorum ben hayırlı olsun diyorum” dedi.

Konuşmaların ardında 67 parselin kuraları noter huzurunda çekilerek sahiplerini buldu. Kargın Köyü’ne 15 hektar üzerine inşa edilecek olan 67 konut için 20 yıl vadeli 44bin TL ve ahır için 17bin TL kredi verilecek.

Devlet krediye hak sahiplerinin kendisine verecek olup şahıslar inşaatı kendileri yapabilecek veya müteahhide verebilecek.   

 

 

Kargın Köyü’nde Kuralar Çekildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!