Kastamonu 12 ay dolu dolu yaşanacak bir il

featured

Vali Günaydın,

Kastamonu 12 ay dolu dolu yaşanacak bir il

 

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın 11’ncisi düzenlenen Başkentte Kastamonu Günlerini değerlendirerek şunları söyledi, “Ben her konuşmamda da söylediğim gibi Kastamonu’da çok güzel eserlere sahip olmamız, çok güzel tarihi dokuya sahip olmamız, coğrafyaya ve doğal güzelliklere sahip  olmamız da yetmiyor,  önemli olan bunları en iyi şekilde tanıtmak ve bunları ekonomiye de kazandırmaktır,.

Kastamonu potansiyel olarak ülkemizin en çok eser barındıran vilayetlerinden de bir tanesi, turizmi rahatlıkla 12 aya yayabileceğimiz ve dolu dolu her yönü ile de yaşayabileceğimiz bir yer, tabi bu güzelliklere de sahip olmamız da yetmiyor. Mutlaka ve mutlaka bunu tanıtmamız lazım, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy’unda söylediği gibi tanıtım, tanıtım, tanıtım, bunu yapmadığımız müddetçe sahip olduğumuz güzelliklerin sadece ve sadece Kastamonu’ya faydası olur, orada yaşayanlara faydası olur, bunu ekonomiye kazandırdığımız zaman hem işsizliğin azalmasında hem de  ürettiğimiz doğal ürünlerin satışından da çok ciddi Kaynak elde ederiz, o zaman da Kastamonu hak ettiği yere gelir, bunun için sahip olduğumuz güzellikleri böylesine organizasyonlarda, Fuarlarda, tanıtım günlerinde mutlaka ve mutlaka en iyi şekilde tanıtmak zorundayız. 

Tanıtım ve etkinlikler yaparken şunu da unutmamak lazım, insanlarımızın değişik zevkleri var, değişik hobileri var, şimdi kimisi kayağa gelecek, kimisi denize gidecek, kimisi kültür gezisine çıkacak, kimisi de inanç turizmine çıkacak, biz bunların hepsine sahip nadir illerden de birisiyiz, yine bunları hepsini  de beraber tanıtmak zorundayız, bunları bir paket olarak herkese sunmamız lazım, işte bunu sunacağımız yerler fuarlar ve tanıtım günleridir, Bu tür organizasyonları çok iyi, iz bırakacak şekilde yapmamız lazım, bu organizasyonları iyi planlı, projeli ve kalıcı bir şekilde yapamazsak bir netice almamızda mümkün olmaz. Kastamonu bütün sivil toplum örgütleriyle, belediyesiyle, valiliğiyle bir araya gelerek bunları en iyi şekilde organizeli bir şekilde tanıtmak zorundayız. Bunun çaba ve gayretlerini bugün Kastamonu Günlerinde de görüyoruz, bütün Kaymakamlıklarımız, Belediye Başkanlıklarımız, Sivil Toplum Örgütlerimiz burada, en önemlisi de Kastamonu insanı burada, bu çok önemli, biz hep birlikte el ele verdiğimiz zaman aşamayacağımız hiçbir sorunda yok, biz Kastamonu turizminde bir yerlere de artık gelmeye de başladık,   geçen sene Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri Müzesine, bakın sadece müzesini ziyarete  gelen 150 bin yakın insan dışarıdan gelmiş, bu bile Kastamonu için çok önemli bir rakam. Kastamonu turizm konusunda çok iyi gidiyor, her geçen günde ziyaretçi sayısı artmaya devam ediyor. Kastamonu olarak her alanda başarılı hizmetlerimiz de devam ediyor. Her sene değişik illerde yapılan bu tanıtımların da faydasını görüyoruz. İlimize gelen ziyaretçi sayısı da her geçen gün artıyor, hedfelerimize de emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

 

Kastamonu 12 ay dolu dolu yaşanacak bir il

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!