Kastamonu Ak Parti Kadın Kolları “Kadın Hakları Günü”nde Anıtkabirdeydi

featured

Kastamonu Ak Parti Kadın Kolları “Kadın Hakları Günü”nde Anıtkabirdeydi

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle Kastamonu Ak Parti Kadın Kolları yönetiminde yer alan bayanlar Yüksel Özbay’ın başkanlığında Pazar günü Anıtkabir’e “Ata’ya teşekkür ziyareti” düzenlediler.

Bilindiği gibi 5 Aralık 1934 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu’nun değiştirildiği gün. Bundan tam 76 yıl önce bugün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verildiği tarih olup  bu vesileyle Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı Anıtkabir’e teşekkür ziyaretinde bulundular. 5 Aralık 1934’te Teşkilat-ı Esasiye Kanunu’nun 10. ve 11. maddeleri değiştirilerek kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındığını, 1 Mart 1935’te ilk kadın milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yerlerini aldığını hatırlatarak Mustafa Kemal Atatürk’ün seçme ve seçilme hakkını, Milli Mücadele’de erkeklerle omuz omuza savaşmış olan kadınlara karşı bir sorumluluk olarak gördüğünün altını çizmek istediğine dikkat çekti ve “Demokrasinin en temel özeliğinin insanlar arasında fark gözetilmemesi olduğunu ve bu temel ilkenin eksik olduğu toplumlarda demokrasiden bahsedemeyiz” ifadeleriyle düşüncelerini dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, kadınlara politik hakların verilmesi konusunda dünyadaki öncü ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Özbay, Anıtkabir’e düzenledikleri ziyaretin de bu duygu ve düşüncelerin Türk kadınınca içselleştirilmesine dönük bir sosyal sorumluluğun yerine getirilmesi olarak algılanması gerektiğini ifade etti.

AK Parti iktidarı döneminde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık sağlandığını, Anayasa’da kadınlar için ciddi haklar tanındığını ifade eden Özbay, “Kadınlarımızın hakları her platformda korunmalıdır. Hükümetimiz bu konuda çok önemli girişimler yapmıştır. Anayasa’da da bu anlamda kadınlarımıza pozitif ayrımcılık tanınmıştır. Kadınlarımıza daha fazla hak tanınması ve mevcut haklarının korunması ile ilgili olarak Partimiz gereken çalışmaları yapmaktadır. Kadının seçme ve seçilme hakkının verildiği  gün olarak kutlanan bu günü bizler de  Ak Parti Kastamonu İl Kadın Kolları Yönetimi olarak “Ata’mıza teşekkür ziyareti” ile taçlandırmak istedik” dedi.

 

 

 

Kastamonu Ak Parti Kadın Kolları “Kadın Hakları Günü”nde Anıtkabirdeydi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!