Kastamonu Valisi Avni Çakır: Kastamonu kestane balı deyince akla gelen vilayetlerden bir tanesi

featured

Tosya Kaymakamlığı tarafından başlatılan Arıcılık Teşvik Projesinde incelemelerde bulunan Kastamonu Valisi Avni Çakır, “Kastamonu’nun kestane balı deyince akla gelen vilayetlerden bir tanesi” olduğunu söyledi.

Tosya ilçesinde arıcılığı teşvik etmek ve yeni kazanç alanları oluşturmak amacıyla “Arıcılık Teşvik Projesi” başlatıldı. Proje kapsamında İlçe Tarım Orman Müdürlüğü işbirliğinde arıcılık kursu açılarak bilinçli arı yetiştiriciliği ve bal üretimi amaçlandı.

İlçenin Kaleyakısı Mevkiinde Kaymakamlık tarafından oluşturulan uygulama alanında kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı eğitime başlandı.

Çeşitli ziyaretler için Tosya’ya gelen Kastamonu Valisi Avni Çakır, bölgeye gelerek Arıcılık Teşvik Projesini inceledi. Proje hakkında Kaymakam Deniz Pişkin’den bilgi alan Vali Çakır kursiyerlerle bir süre sohbet ederek hedeflerini sordu.

Arıcılığın önce hobi olarak başladığına dikkat çeken Vali Avni Çakır incelemenin ardından yaptığı açıklamada; “Benim kendi çevremden de arıcılıkla uğraşanlar var, Kastamonu’da da. Yani doktorlardan, mühendislerden hobi olarak başlayıp olayı hem hobi, hem ticaret olarak yapan arkadaşlarımız var. Bu bi kere öncelikle hobi gibi gözükmekle beraber sizin seviyenizdeki insanlar açısından konuşuyorum.  Gerçekten de bu iş ferahtır. Bu işle uğraşan insanlar hobi olarak başlayanları kastediyorum.  Dünyada bundan rahatlatıcı bişey yoktur. Her gün ufak tefek vesile oluyor, gidiyoruz. Doğayla iç içe oluyoruz.

Ama onun ötesinde de Kastamonu malum, kestane balı deyince akla gelen vilayetlerden bir tanesi. Onun dışında da çam balında da, çiçek balında da özellikle son yıllarda çiçek balı biraz noksandı. Onda da ilerleme kaydedildi. Yani bu Kastamonu Balı dediğiniz zaman Kastamonuyla bal ne denmiyor, bütünleşikliği var.

Neticede işini layıklıyla yapan, kaliteli yapan, doğal bir şekilde yapan insanlar bu süreçlerin oldukça kazançlı olduğunu da söylüyorlar. Ben özellikle sahi bandında özellikle kestane balıyla uğraşan arkadaşlarla görüşüyorum. Pazarlamayla hiçbir sıkıntınız yok. Kilosu 150 TL Kaliteli arayan insan, doğal arayan insan zaten bu parayı veriyor” diye konuştu.

Arıcılık Teşvik Projesi incelemelerinde Vali Avni Çakır’a Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin ve protokol üyeleri eşlik etti.

Kastamonu Valisi Avni Çakır: Kastamonu kestane balı deyince akla gelen vilayetlerden bir tanesi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!