Kastamonu’daki Kuruluşlarımız

featured

“Kastamonu’daki Kuruluşlarımız Türkiye’yle Değil Dünyadaki Emsal Kuruluşlarla Yarışıyor”

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İşletme Pazarlama Daire Başkanı Kenan Akyüz, Kastamonu‘daki kuruluşların Türkiye‘yle değil dünyadaki emsal kuruluşlarla yarıştığını bildirdi.

Pazarlama Şube Müdürü Mehmet Yıldız ile birlikte Kastamonu‘ya gelerek Ormana dayalı sanayi kuruluşlarında incelemelerde bulunan Akyüz, beraberinde Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve diğer yetkililerle birlikte önce SFC, ardından Dortek Kapı Fabrikasını ve daha sonrada Kastamonu Entegre fabrikasını ziyaret etti.

Ziyarette hem fabrika yetkililerine hem de Akyüz ile diğer yetkililere Kastamonu ormanlarından ürettikleri yıllık emval miktarı hakkında bilgi veren Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Kastamonu‘nun 2 milyon metreküp Dikili hacmi ve 1 milyon 650 bin metreküp endüstriyel odun tertibiyle Orman Genel Müdürlüğü‘nün vizyon ve misyonuna göre üretim yaptıklarını ve 2011 yılında Dikili tertibin 300 bin metreküp Dikili satış programı bulunduğunu söyledi.

Kenan Akyüz de ziyarette yaptığı konuşmada, Orman Genel Müdürlüğü‘nün ülke ekonomisine katkı sağlamak adına sürdürülebilir ormancılık faaliyetlerini yerine getirdiği gibi sektörde bulunan kuruluşlara hammadde sağladığını söyledi.

Lif yonga işleyen sanayi kuruluşlarının da sürekli kendisini geliştirmesinin kendileri açısından olduğu kadar ülke ekonomisi açısından da önemli olduğunu belirten Akyüz, “Biz sizleri önemsiyoruz, talebiniz olan hammaddenin tamamını ülkemiz ormanlarından karşılamamız mümkün, bu konuda sizlere her türlü desteği vermekle birlikte her türlü yardıma hazırız. Görüyorum ki Kastamonu‘daki sanayi kuruluşları gerçekten üst düzeyde. Sektörün yüz akı olacak seviyede. Kastamonu‘daki kuruluşlarımız Türkiye‘yle değil dünyadaki emsal kuruluşlarla yarışıyor. Bizde sizlere her türlü desteği vermek zorundayız” dedi.

 

 

 

Kastamonu’daki Kuruluşlarımız

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!