Kastamonu’lu Olmak Bir Şeref ve İtibar Vesilesidir

featured
Kastamonulu olmak, Bir Şeref ve İtibar Vesilesidir

Vali Mustafa Kara; Kastamonu Valiliği döneminde, kendisini en çok mutlu eden projenin Atatürk ve İstiklal Yolu Projesi olduğunu açıkladı. 

En önemli amaçlarının Kastamonu’yu geliştirmek olduğunu, Kastamonu’yu her alanda bölgesinin önemli bir gücü haline getirmek için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini ifade eden Vali Mustafa Kara, “Kastamonulu olmak bir şeref ve itibar vesilesidir” dedi.

Kastamonu Valiliği görevindeki ikinci döneminin ikinci yılını bugün itibariyle(18 Ağustos 2010) geride bırakan Vali Mustafa Kara, Mimar Vedat Tek, Kültür ve Sanat Merkezi’nde Nasrullah Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Vali Kara, günümüze kadar yapılanları ve hayata geçirilmesi planlanan projeleri Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Erkan Yılmaz’a anlattı.

6 yıl, 1 aylık Kastamonu Valiliği döneminde kendisini en çok mutlu eden projenin; Atatürk ve İstiklal Yolu Projesi olduğuna dikkat çeken Vali Mustafa Kara, “bu proje benim dönemimde başladı ve benim dönemimde bitti. Bundan dolayı çok mutluyum” dedi.

Herkesin bulunduğu alanda Kastamonu’nun tanıtımını, reklamını yapması gerektiğinin altını çizen Vali Kara, “Kastamonu Türkiye’nin en güzel yeri, en güzel vilayeti, iklimi en güzel yer. Geleceğe ilişkin şöyle bir şey söylemek isterim. İklim değişiyor, iklim giderek sıcak oluyor. Sonuç olarak Kastamonu Türkiye’de Kültür ve Turizm için, sahil için en uygun alan olacak” dedi.

“Nasrullah Meydanı dışına çıkmayan bir Kastamonu kayboldu demektir” diyen Vali, Kastamonu dışında yaşayanları da Kastamonu’ya davet etti. Kara; “bize her zaman Kastamonuluların destek sağlayacağı, özellikle İstanbul’da yaşayan Kastamonuluların destek olacağı ifade edilmektedir. Benim Kastamonululardan beklediğim en önemli destek; yılın yaz aylarını Kastamonu’da geçirmeleridir. Beklediğimiz destek budur. Kastamonu doğası en güzel alan… Burada her türlü imkan var. Kastamonuluların Kastamonu dışında tatil yapacakları bir yer yok. Ayrıca Kastamonulu olan insanlarımızı da Kastamonu’ya davet ediyoruz. Böylece turizm alanında önemli bir girdimiz olur” dedi.

Roportajda ana başlıklarıyla Kastamonu turizm potansiyeli, Atatürk ve İstiklal Yolu, 2011 hizmete girecek olan  Mahalli İdareler Kongre Eğitim Merkezi, Doğa Kültür Köyü inşaatı, Ilgaz’daki tesisler, Havaalanı, Vakıf eserlerin restorasyonu, Kastamonu Kalesi tüneli; Milli Eğitim, Sağlık, Duble Yollar, İmar Köydes, Özel İdareye ait gayrimenkul varlıkların yönetimi Organize Sanayi Bölgelerinin son durumu hakkında oldukça kapsamlı ve samimi bir söyleşi ile deyim yerindeyse 6 yıllık Kastamonu Valiliğinin bir envanterini çıkarmış bulunuyor. Söyleşinin sonunda, Mehmet Akif Ersoy Anıtı hakkındaki sözlerini ise belki Sayın Kara’nın Kastamonu’ya vereceği en büyük manevi armağan olarak gördüğümüzü belirtelim.

Bu kapsamlı ve başarılı söyleşiyi gerçekleştiren Nasrullah Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erkan Yılmaz’ı içtenlikle kutlarız.

Kastamonu’lu Olmak Bir Şeref ve İtibar Vesilesidir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!