Kavşaklarda Büyük Tehlike

featured
D-100 karayolunda yapımına başlanan kavşak çalışmaları nedeniyle 7 ay önce elektrikler kesilmişti. Ancak aradan geçen bu zamana kadar kavşak aydınlatmaları bir türlü çalışmıyor. 

16 yıl önce söz konusu kavşaklar “Ölüm Kavşakları” başlığıyla Ulusal Medyada da geniş yer bulmuştu. 1997`de 55. Hükümetin Ulaştırma Bakanı Yaşar Topçu, Tosya`yı ziyaretinde her iki kavşağın sinyalizasyon ve trafik levhaları konusunda uyarılarda bulunarak 55. Karayolları Müdürlüğüne talimat vermiş, bir ay içinde de her iki kavşağa da trafik ışıklandırması yapılmıştı.

15 yıl sonra söz konusu trafik ışıkları ve aydınlatma lambalarının elektriği bölünmüş yol inşaatı nedeniyle kesildi. Işıklar o günden bu yana yanmıyor.  Tosya`nın anayol ile bağlantısı olan bu kavşaklarda sık sık kazalar meydana geliyor. Bu kazalardan bazıları ise ölümle sonuçlanıyor. Özellikle Tosya Doğramacı Otel mevkiinde bulunan kavşak hem üniversite öğrencilerinin sürekli yaya olarak kullandıkları bir yol olması hem de İlçenin şehirlerarası otogarın bu bölgede olması trafik ışıklarının ne kadar acil bir durum olduğu gerçeğini ortaya koyuyor. Sürücüler her gün trafik kazalarıyla burun buruna geldiklerini söyleyerek yetkililerin soruna çare bulmasını istediler. Yayalarında zor durumda kaldıklarını söyleyen sürücüler ‘’şehrin en işlek noktasında bulunan bu kavşakların özellikle gecelerin bir kabus kavşağı ve korku dolu anların yaşandığı bir nokta haline geldiğini belirttiler. Vatandaşlar ‘’birilerin canı yanacak birileri bu kavşaklarda kötü bir kazayla hayatını kaybedecek ondan sonra mı yanacak bu ışıklar ‘’ diye isyan ettiler. Tosya Haberleri

Kavşaklarda Büyük Tehlike

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!