Kaymakam Pişkin: Tosya’da arkeolojik çalışma başlatacağız

featured

Kastamonu Tosya ilçesinde Gavur Dağı ismiyle bilinen yerde incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin arkeolojik çalışma başlatacaklarını söyledi.

İlçenin tarihi ve kültürel dokularını incelemek ve yerinde tespit etmek amacıyla Tosya ilçesi Gavur Dağı Mevkii ve şehrin diğer bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Bölgeyi bilen kişilerin de eşlik ettiği incelemede Kaymakam Deniz Pişkin define arayıcılarının şuursuzca kazı yaparak tarihi ve kültürel dokuların yağmalandığını ifade ederek ilçede Kültür ve Turizm Bakanlığımız üzerinden çalışma başlatacaklarının altını çizdi.

İncelemenin tamamlanmasının ardından konu ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Deniz Pişkin; “ilçemiz Gavur Kayalıkları Mevki olarak bilinen ve eski bir örenyeri olduğuna dair emarelerin bulunduğu alanda incelemelerde bulunduk.

Hayal peşinde koşan define arayıcılarının şuursuzca yaptıkları kazılarla yağmalanan ve adeta bir köstebek yuvasına dönen alanda gerekli arkeolojik çalışma ve tespitlerin yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığımız üzerinden çalışmalarımızı başlatacağız.

Kısa yoldan zengin olma derdinde olan insanların define ararken asıl define olan tarihi ve kültürel dokuyu heba ettiklerini anlamaları için daha ne kadar süre geçmesi gerekiyor ?” diye konuştu.

Kaymakam Pişkin: Tosya’da arkeolojik çalışma başlatacağız

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!