KAYMAKAM TÜRKÖZ “TOSYA’DA MEYVE ÜRETİMİNE İLGİ ARTIRILACAK”

featured

 

KAYMAKAM  TÜRKÖZ “TOSYA’DA MEYVE ÜRETİMİNE İLGİ ARTIRILACAK”

Bölgede meyve üretimleri ile ilgi odağı haline gelen meyve üretim sektörü son 10 yıl içinde ürünün yeteri kadar değerlendirilememesi yüzünden kesilen meyve ağaçlarının yerine yenilerinin dikilmeye başlanması en çok Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz tarafından destek görüyor.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz  ilçede meyve ağaçlarının bakımı ve yetiştirilmesi yolunda başlattığı çalışmalarda en büyük yardımcısı ise Tosya İlçe Tarım Müdürü Ali Gümüş ve ekibi ile Tosya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necip Kapancı ağaç budama ve aşılama kursları açtı.

İlçede asırlardır süregelen bağ ve üzüm yetiştiriciliği içinde yeni girişimlerde bulunan Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya ilçesinin geçmişte olduğu gibi yeni girişim ve ataklarla da geleceğin meyve üretiminde ilgi duyulan ve ürünleri daha iyi satılan ilçe olması için çalışacaklarını söyledi.

Kaymakam Mehmet Türköz “Tosya İlçemiz D- 100 ya da tarihi İpekyolu üzerinde yer alması halkın büyük bir bölümünün sahip olduğu bağlarda ve bahçelerde yetiştirdiği ürünleri çeşitli il ve ilçelerden gelen müşteriler tarafından alınması bu sektöre ilgiyi artırmış.

Ancak son zamanlarda ürettiği başta elma ve meyve çeşitlerini alıcı bulunmadığından ağaçlarını kesmek zorunda kaldıkları, bu üretim yılında artan talep üzerine halkın yeniden meyve ağaçlarını dikme girişimleri bizleri sevindirdi, ilçe Tarım Müdürümüz Ali Gümüş ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Necip Kapancı ile müştereken üretimi teşvik için çalışma başlattık.

Daha sağlıklı ve verimi artırmak için budama ve aşılama kurslarımızı başlattık önümüzdeki günlerde ise ilaçlama ve ağaç bakımı kursları açarak halkımızı bilinçlendireceğiz” dedi.

(İ.Ş.)

                                                                                                          

 

 

KAYMAKAM TÜRKÖZ “TOSYA’DA MEYVE ÜRETİMİNE İLGİ ARTIRILACAK”

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!