Kaymakam Türköz’ü ziyaret etti

featured

Tosya Al Gelincik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin engelli öğrencileri, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz’ü ziyaret ettiler.

Makamında öğrencileri kabul eden Kaymakam Türköz, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Engelli bireylerin toplumun dezavantajlı grupları olduğunu belirten Kaymakam Türköz,konuşmasında şunlara yer verdi;

 “Engelli doğmak insanın kendi elinde olan bir şey değildir. Bu yüzden bizlerde, hepimiz birer engelli adayıyız. Kimisi doğuştan engeli olur, kimisi de sonradan trafik kazasıyla veya herhangi bir nedenden dolayı engelli olur. Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları engelleri en aza indirmek için devletin her kurumuna kanunlarla verilmiş görevler vardır. Bu görevlerin hayata geçirilmesi, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre çeşitli düzenlemelerin yapılması, engelli vatandaşlarımızın yaşamsal faaliyetlere ve sosyal hayata katılımını güçlendirecektir. Bu kapsamda Kaymakamlık olarak siz değerli öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Ziyarette konuşan Tosya Al Gelincik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sena Gezer, Engellilerin  imkan verildiğinde topluma çok faydalı olabileceklerini ifade ederek,” Bütün çocukların olduğu gibi  engelli  çocukların  da gelecekte  başkalarına bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürmeleri ve kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri için sizlerin desteğiyle yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Engelli öğrencilerin eğlenip sosyalleşe bileceği alanlar ile  yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri için ilçede gerekli düzenlemelerin yapılması konularında sizlerin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Muhabir : Mehmet Ulusoylar

 

Kaymakam Türköz’ü ziyaret etti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!