Kazım Şahin’den Belediye Borçlarıyla İlgili Açıklama

featured

Eski Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi ile birlikte Belediye Başkanı Volkan Kavakgil’in açıkladığı belediyenin borcuna açıklık getirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında seçimlerle ilgili değerlendirmeler yapan Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi; “Öncelikle tüm Tosyalı hemşerilerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Malumunuz 31 Mart seçimleri neticesinde Tosyalı hemşerilerimiz teveccüh gösterdi belediye başkanlığı Volkan Bey’e daha uygun olacağını düşünerekten Volkan Beyi Belediye Başkanı olarak ilan ettiler. Dolayısyla yapılan seçimler neticede yerel seçimler. Yerel seçimlerde her nekadar biz belediye tarafında olmasak da bütün kamu yatırımlarını yine takip edeceğimiz yine aşikardır. Çünkü iktidar hala devam etmekte dolayısıyla  kamu yatırımlarını hükümet konağını olsun, aşağı kavşaklarımız olsun, gerek okullarımız olsun bunların takipçisi olduğumuzu her zaman dile getiriyoruz ve bunları takip etmekteyiz. İnşallah ileriki günlerde Hükümet Konağının ihalesi yapıldı, inşaatı başlar. Okullarımızın da başlanan var devam ediyor zaten yukarıda Atatürk İlkokulu, diğerlerine de herhalde kısa sürede başlanır, bunları da takip ediyoruz.


Şöyle ki arkadaşlar; belediye artık seçimden sonra çalışması gereken bir mekanizma ve devam etme sürecine girdiler. Ama son günlerde sayın belediye başkanımız yine basın açıklaması yaptı sizlerin huzurunda. Bazı bizden tarafa geçmiş belediyenin sorunlarını dile getirmek anlamında atıfta bulundu. Bizde buna binaen Kazım Başkanımıza buna cevap vermesi gerektiği yerde birebir hem halkımız bilgilensin hemde direk ağzından almak anlamında  cümleleri sizleri davet ettik. Kazım Başkanım açıklamaları yapacak. İnşallah açıklamalar olumlu olur. Bundan sonraki süreçte belediye aslında geçmişteki açıklamaları yerine çalışmasına başlaması lazım. Bizde siyaseten desteğini vermemiz lazım. Ama İstanbul seçimleri bitmedi, Tosya’daki seçimler de hala bitmedi. İkinci tura İstanbul başladı. Bizde burada belediye halen daha geçmiş defteri kapatıp yeni defteri açamadı. Bu kanaatteyiz. Onun için de sizlerin vaktini aldık teşekkür ederiz. Kazım Başkanımız konuyla alakalı açıklamaları yapacak” dedi.

Basın toplantısında konuşan eski belediye başkanı Kazım Şahin; Değerli basın mensubu arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz. Sizlerin aracılığıyla ben de Tosyalı hemşerilerimin Ramazanını tebrik ediyorum. İnşallah Ramazan Bayramına kavuşmayı Rabbim nasip eder.  Bugün şu oldu bu olmadı, yapıldı, yapılmadı gibi sorulara girecek durumumuz yok. Henüz her şey çok taze. Bir buçuk aylık bir süreç geçti. Bugün o konular için çok erken. Bakacağız göreceğiz, halkın teveccühü, halkın gücü her şeyin üstünde. Seçilmiş arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Tosyalı tercihini o yönde kullandı, memleketimiz için ülkemiz için hayırlı olsun. Bu vesile ile 10 yıl gibi bir süre Tosyalı hemşerilerimiz biz görev tevdi etmişti, bizde geceli gündüzlü hemşerilerimize layık olmaya elimizden geldiğince tüm ekip arkadaşlarımızla, teşkilatımızla birlikte memlekete hizmet etmeye çalıştık. Ancak belki de bu basın toplantıları normal ama bu basın toplantılarında sanki geçmişte hiçbir şey yapılmamış sadece har vurup harman savrulmuş gibi kanaat ve imaj oluşturmadan öte, onca yapılan devasa hizmetlere teşekkür edilseydi, Tosya’da taş üstüne taş koyanlara teşekkür edilseydi de yanlışlar dile getirilerek onlar tekrarlanmasaydı. Biz bazı şeyleri yanlış yapmışız ki Tosyalı tercihini Sayın Volkan Kavaklıgil’den tarafa kullandı buna saygı duyuyoruz, buna söyleyeceğimiz bir şey yok. Önümüzdeki süreçte göreceğiz. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bundan sonraki süreçte Tosya’da yaşamaya, Tosya’ya hizmet etmeye tüm teşkilatımızla birlikte Tosya’ya yapılacak tüm yatırımlarla ilgili elimizi taşın altına koymaya emek sarfetmeye, zaman harcamaya devam edeceğiz. Sonuçta iktidar partisi hizmet açısından çok önemli bir görevi ifa ediyor. Bu konuda arkadaşlarımızın bir talebi olursa hem ilçe teşkilatımızla, başkanımızla hemde bizler elimizden gelen gayreti göstereceğimize sözlerimin başında ifade etmek istiyorum” dedi.

İller Bankası Borcu, 17 Yıl Vadeli Atık Su Arıtma Borcu

Belediyenin mali yapısına ve borçlarına açıklık getiren eski Belediye Başkanı Kazım Şahin; “Tabi dediğim gibi hizmetler yapılan işler çok taze, daha tebrikler bitmedi. Bunu anlayışla karşılıyorum. Ama özellikle belediyenin mali yapısı, parasal durumu, yada belediye işleyişiyle ilgili söylenenler doğrusu bizi çok üzdü.  Bi mali yapı açıklanırken bu mali yapıya geliş hizmetleri de sayılabilseydi keşke. Şimdi en önde izninizle o konuya girmek istiyorum. Mesela belediyenin mali yapısı açıklanırken, İlbanka olan borçtan bahsedildi. Sanki bu basın toplantısını dinleyen hemşerilerimiz İlbank’tan bi para çekilmişte oraya buraya savrulmuş gibi bi kanaat. Halbuki ben Milliyetçi hareket Partili bi belediye başkanıyken planlanıp sona gelinen Ak Parti’ye geçtikten sonra da onaylanan atık su arıtma projesini İlbank’ın yaptığı ihale sonucu ve 17 yıl süreli bir borçlanmadır. Çevremizde daha ilçelerde, illerde daha atık su arıtma tesisi yokken, Tosya’da bunu gerçekleştirdik ve ifade edilen borç toplamının içindeki 15 milyonluk tutar 17 yıl vadeli illerbankasına olan atık su arıtma tesisi projesine ait bir borçlanmadır. Kimse belediyelerin boynuna basmıyor kısa sürede bu borç ödenecek diye. Yani 15 milyon ifade edilirken, atık su arıtma tesisinin borcu denebilmeliydi.  Üstelik benzeri büyüklükteki çevremizde bu işi projelendiren yerler araştırıldığında bugün itibariyle bu projenin 35-40 milyonlara çıktığı açık seçik görülecektir.  Örnekleri de hemen yakınlarımızda mevcut.

Belediyeyi 2009’da gelip görevi devraldığımızda başta içme suyundan başlayarak 35-40 yıl önce açılmış kuyu sularını ve hurdalığa dönmüş iş makineleri ve hizmet araçları otoparkını yabana atmamak lazım. Yani özel bankalara yapılan borçlanmalar sadece 2018 Temmuz – Ağustos aylarında alınan temizlik araçları, su tankeri ve benzeri araçlara ödenen para 2 milyondur. Halbuki 2 milyon bu araçlara 2 milyon ödenip de ödediğimiz taksitlerin çok daha üzerini 18 aylık sürede kira bedeli olarak ödüyorduk. Yani 18 ay sonra bu ödeyeceğimiz paradan daha fazlasını ödeyip elimizde bi araç ta kalmıyordu. 3 firma girmişti kiralanma ihalesine. Resmi kayıtlarda bunlar mevcut. Dolayısıyla biz hemen MHP’li  meclis üyesi arkadaşlarımızın da onayıyla 18 aylık kısa süreli borçlanmalara girdik. Bunun bir miktarını asfaltta bir miktarını da bu araçların yenilenmesinde kullandık. Bırakın Temmuz Ağustosta aldığımız 7-8 tane temizlik aracını su tankerini 50’ye yakın hizmet aracı iş makine kazandırılmıştır Tosya Belediyesine. Bugün sadece alınan greyderin maliyeti 1 milyon 250 bin Lira civarındadır. Göreve geldiğimizde bu belediyede traktörden bozma iş makineleri kepçeler  ve hurdaya dönmüş 30-35 yıllık hepsini devlet hurdalığına verdiğimiz iş makineleri mevcuttu. Ta İzzet Kader Başkan döneminde alınan pi kepçe diye halk arasında bilinen iş makineleri. Yani 50’ye yakın hizmet aracı ve iş makinesi sağlamıştır belediye. Bugün yeni yönetim hizmet aracı ve iş makinesi noktasında bi ihtiyaca sahip midir? Ufak tefek spesifik ihtiyaçların dışında.  Dolayısıyla sadece bu yıl Tosya’da attığımız sıcak asfalt 20bin tondur. Bunun peşin ödenen parasal maliyeti 5 milyon TL dir”.

Yani 27 milyonluk toplam borç stoğu içinde 15 milyonluk arıtmanın borcunu 17 yıl süreli bi tarafa koyduğumuzda, 5 milyon Temmuz ve Ağustosta asfalta ödenen miktarı ve 2 milyon civarında Temmuz Ağustosta aldığımız araçlara ödenen 2 milyonu eklersek 7 milyon, 15 daha 22 milyon. 3 kalemde 22 milyona ulaşıyorsunuz. 27’den 22’yi çıktığınızda geriye 5-6 milyon borç kalır, zaten belediyenin 3,5-4 milyonun üzerinde alacağı var. Bugün orta büyüklükteki bir işletmenin 5-10 milyon borcu var. Yani bi taraftan bunca devasa hizmetler, belediye imkanlarıyla yapılan sebze pazarından tutun atık su arıtma tesisine,  OSB’den tutun atıl kalmış 15-20-30 yıl geriden gelen huzurevi gibi, yüksekokul gibi,  kültür merkezi gibi kamu yatırımlarının tamamlatılmasına, şehrin alt yapısına, içme suyuna, 30-35 yıldır papazönünden kuyulardan sağlanan içme suyu dikkate alınırsa bunlar hep emekle ve bu cazibesiyle gelen suda şehir merkezindeki alt yapı noksanlığından eskimişliğinden kanalizasyon suyuna karışarak musluklarımızdan akıyordu. O beğenilmeyen fen işleri personeliyle kanal su personeliyle 10 yılda 3 defa 1-27 Haziran 2009, 2-Yüzde yüzüne şehrin doğalgaz dağıtımı, 3 –Bu yıl attığımız sıcak asfaltla 3 defa şehrin altyapısında çalışmalar yapıp üst yapısının tamamladığımızda yine bu belediye personeli be fen işleri personeliyle, bu kanal su personeliyle biz bu işleri gerçekleştirdik” dedi.

“Proje Üreterek Kaynak Sağlamaya Çalıştık”

Eski belediye başkanı Kazım Şahin konuşmasının devamında; “Başkanımıza da saygı duyuyoruz. İnşallah Tosyamızda bundan sonra güzel hizmetler olur. Halkın gücünün üstünde güç tanımıyoruz diyor Sayın Cumhurbaşkanımız. Bizde bu kurala uyuyoruz. Ama artık işimize bakalım. Sayın belediye başkanımız tekrar tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz. İnşallah çevresinde bu Tosya’nın kaymağını yediği halde, sosyal projelerde, camidir, Kur’an Kursudur, yurttur, Meslek Yüksekokulu gibi çok önemli projelerde bir kuruş katkısı olmadan 15 Temmuz gecesi Cumhuriyet Meydanına toplanan hemşerilerimizin vidyosunu çekerek ilerde lazım olur diye nara atarak bugün siyaset bezirganı kesilipte Sayın Belediye Başkanımızı inşallah etkilemezler. Belediye Başkanım da Tosyamıza ilçemize ülkemize hizmet eder. İnşallah kinle, husumetle, düşmanlıkla ve intikam alma hırsıyla siyaset yapanlar Sayın Belediye Başkanını etkilemez. Belediye Başkanımız ekibiyle özgür iradesiyle, ufku açık vizyonel projelerle kendini Tosya’nın sokaklarına hapsetmeden Tosya’nın önünü açacak Meslek Yüksekokulunun yeni tamamlanan ek binasındaki 4 yıllık fakültenin takibiyle, OSB’nin genişletilmesiyle, yeni otogar binalarıyla, yeni projelerle, Tosya’ya kazandırılacak vizyonel projelerle, tüm Tosya dinamikleriyle, siyasetçileriyle, iktidar mensuplarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunarak ufkunu geniş tutup Tosya’ya hizmet eder diye düşünüyorum. Böyle düşünmek istiyorum. Umudumu koruyorum. Kesinlikle Volkan Başkanın başarılı olacağına inanıyorum.

Ama demin saydığım etkilerden arınmış olarak yoluna devam ederse. Yoksa sen şunu yaptın ben bunu yaptım Sayın Başkan kendisi ifade etti ilbank paylarının %50 azaldığını, doğrudur bizim zamanımızda da azaldı. Ama biz taştan kayaya kafamızı vurup elimizi taşın altına koyup gece gündüz proje üretip kaynak temin ediyorduk. Mesela  Markos’un evini aldık 300bin Liraya, Sayın Valimizden 250bin Lira katkı aldık, hibe aldık. Daha dün kültür merkezi tamamlandı 250bin Lira tamamlama ödeneği aldık. Huzurevinin sadece kanalizasyonuna 300 bin Lira para aktardık.  Dağlarda nöbet tuttuk milyonlarca lira köylere hizmet götürme birliğinin Sayın Valimiz ve Sayın Kaymakamımızla yaptığımız protokol gereği buralardan 3-5 kuruş para temin ederek Tosyanın alfaltını ve maliyesini düzeltmeye çalıştık. Bütün bunlar takdir edilir edilmez, edilmedi ki bi kadro değişikliğine gidildi. Ama  biz o kadar yapabildik. İnşallah arkadaşlarımız bahane üretmekten çok iş üretmeye zaman ayırırlar. Proje yapılırsa devletin kurumlarından alınabilecek çok kaynak var. Mesela kentsel dönüşümde Cumhuriyet Mahallesi Hamaz Sokağa odaklanmak lazım. 6 milyonluk ödeneği Çevre Şehircilik Sayın Bakanından bunun sözü alındı, raporları tutuldu, bunun takibi yapılarak bu bölgenin temizlenmesi kentsel dönüşümün tamamlanması gerekir. Onun için bu kısır döngüleri, dönüşlerin borç bıraktın alacak bıraktın kimseye faydası yok. Yıkılmaya yüz tutmuş bir kum ocağındaki binayı kendi ekibimizle temizleyip restore edip bu Tosya’nın hizmetine sunduğumuzda orda bir sineğin dahi kalmadığı 2 tane yatak sosyal medyaya  atılarak bu neresi tanıyor musunuz diye soran zatı muhterem o kum ocağına girdiğinde çöplük olan kum ocağının iş makineleri otoparkı, kademesi, yenilenen taş kırması, yenilenen kum eleme ve yıkama tesisleri, sıcak asfalt plenti, emisyon plenti, yenilenen parke üretim tesislerini kim nasıl ne şekilde yaptığını görmüyor mu bu insanlar. Sadece kum ocağına baktığında 2 tane yatağı mı görüyor Allah aşkına. Çevremizdeki ilçeleri bırakın orta ölçekli illerde bile bulunmayan Tosya’ya gıpta ile bakılan bir eserler silsilesi var. Dolayısıyla bunları ben sırtıma yükleyip gitmedim. Yine MHP döneminde aldığım en çok eleştirilen makam aracının cebime ruhsatını koyup gitmedim.  Ordaki 2 tane yatağı sırtıma yükleyip gitmedim. Yapabildiğimiz kadar yaptık, Tosyalı hemşerilerim Allah razım olsun 10 sene yetki verdiler. Hepsini bıraktık. Arkadaşlarımızdan artık milletin verdiği yetkiyi Tosya’ya hizmette değerlendirmelerini, dedikoduyu, bahane bulmayı bırakıp geleceğe odaklanmalarını bekliyoruz.  Biz hizmete hazırız. Dün de hazırdık, teşkilat olarak başta İlçe Başkanım olmak üzere. Biz elimizi taşın altına koymaya hazırız. Biz Tosya’da doğduk, Tosya’da yaşıyoruz, inşallah Rabbim nasip ederse Tosya’da öleceğiz ve mezarımız burada olacak. Onun için ben tekrar geçmişten geleceğe Tosya’da taş üstüne taş koyan emek veren elini taşın altına koyan siyasette STKda ticarette üretimde sanayide emek veren herkese teşekkür ediyorum. Tekrar tüm hemşerilerimizin Ramazanını tebrik ediyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramlarını şimdiden kutluyor artık uzun bir süre asla basının huzuruna çıkmayacağımı ifade ediyor yapılacak işleri bekleyeceğimizi ifade ediyor tekrar Volkan Başkana ve ekibine başarılar diliyor sizlere de saygılar sunuyorum, sağ olun var olun” dedi.

Kazım Şahin’den Belediye Borçlarıyla İlgili Açıklama

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

deneme bonusu veren siteler -
deneme bonusu veren siteler
- Goley90 - tiktok takipçi satın al - instagram likes - istanbul escort - mecidiyeköy escort - bakırköy escort - postegro - istanbul escort - Baywin - sahabet giriş - Aviator oynadeneme bonusu veren siteler -
deneme bonusu veren siteler
- Goley90 - tiktok takipçi satın al - instagram likes - istanbul escort - mecidiyeköy escort - bakırköy escort - postegro - istanbul escort - Baywin - sahabet giriş - Aviator oyna