Kırık Barajı’nı Programa Aldıracağız

featured
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş; Kırık Barajı’nı Programa Aldıracağız

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu için hayati önem taşıyan Kırık Barajı’nı programa aldıracaklarını söyledi. 
Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Belediye Başkanlığının yatırımları hakkında bilgi vermek için İl Koordinasyon Kuruluna katıldı. Burada yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren Başkan Babaş, belediye olarak imkanlar dahilinde çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, “Şehir genelinde şimdiye kadar 250 kilometre asfalt çalışması yaptıklarını dile getiren Babaş, çalışmaların ara sokaklarda da devam ettiğini söyledi. Özellikle okullardan belediye’ye çevre düzenlemesi konusunda büyük talepler geliyor. Belediye olarak imkânlar çerçevesinde okulların çevre düzenlemesine 4 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Eğer burada iyi bir koordinasyon yakalayabilirsek, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı olarak iyi bir ortaklık kurabilirsek, okullarımızın ve kurumlarımızın çevre düzenlemelerini kısa sürede, hızla bitireceğimize inanıyorum” dedi.
Kastamonu Belediyesi olarak Orman Bölge Müdürlüğünden Kuzeykent Mahallesine mezarlık yeri tahsis edildiğini hatırlatan Başkan Babaş, “Orman Bölge Müdürlüğümüz ile koordinasyonu sağlayarak 100 bin ve 30 bin metrekare olmak üzere iki adet asri mezarlık yeri aldık. Burada çalışmalarımıza başladık. Mezarlık alanlarının 35 bin metrekarelik alanı da Kastamonu’nun büyük bir ihtiyacı olan TIR garajı olarak hizmete sunulacak” diye konuştu.
“KIRIK BARAJINI PROGRAMA ALDIRACAĞIZ”
Geçtiğimiz günlerde Amasya’da düzenlenen toplantıya katıldığını aktaran Babaş, “Burada Başbakan Ahmet Davutluoğlu ve bakanlarımızla görüşme imkanı buldum. Bizim için hayati önem taşıyan Kırık Barajı’nı gündeme taşıdım. Bana ‘Kastamonu için ne istiyorsun?’diye soruldu. Kastamonu’nun en büyük ihtiyacının son zamanlarda Kırık Barajı olduğunu söyledim ve taleplerimi ilettim. Başbakanımızı yanında Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu vardı. O da doğruladı ve Kastamonu için elzem bir proje olduğunu söyledi. Konu ile ilgili olarak dönüşü yapıldı. Ek programa aldırabilirsek büyük bir projeyi Kastamonu’ya kazandıracağız” şeklinde konuştu.
“KÜLTÜR MİRASI LİSTESİNE GİRDİKTEN SONRA HER ŞEY KENDİLİĞİNDEN OLACAK”
Kastamonu’nun tarihi ve kültürel yapısının korunması gerektiğine işaret eden Başkan Babaş, konu hakkında ilgili müdürlüklerle irtibat halinde olduklarını ve özellikle konakların yaşatılmasına yönelik çalışmaların Kastamonu’da başlatıldığını kaydetti. Başkan Babaş, şunları söyledi: “Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmemiz gerekiyor. Sonrasında Kastamonu adına her şeyin kendiliğinden gelişecektir. Otopark yapımlarına ağırlık vereceğiz ve sit alanlarındaki imar planlarına çok kat izni vermeyeceğiz. İmarlar 3 katı geçmeyecek. Her imar planında da otopark şartını koyacağız”

Kırık Barajı’nı Programa Aldıracağız

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!