Kombi Bakımı Yaptırırken Dikkat!

featured

Son günlerde kendisini servisten geldiğini belirten yetkisiz kişiler kombi bakım bahanesiyle vatandaşı mağdur ediyor.

Havaların soğuk gitmesini fırsat bilen dolandırıcılar, kombi bakım onarımı için gezmeye başladı. İddiaya göre; ekip halinde gezen yetkisiz kişiler kapıların zilline basarak servisten geldiklerini ve kombi, bakım, onarımı yaptığını söyleyerek kombilerinin bakım ihtiyacı olup olmadığını soruyor.  Havaların soğuk gitmesi üzerine kombi kullanımına devam eden vatandaşlar da bakım yaptırmak isteyince yetkisiz kişiler eve girerek kombiden bazı parçaları söküp arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylüyor.

Çalışan kombinin parçalarını götüren yetkisiz kişiler iki gün sonra aynı parçayı getirip tekrar takarak tamir ve bakım yapmış gibi vermediği hizmetin ücretini alıyor. Yetkisiz kişilerin yaptığı işlem sonucunda kombi arıza yaparak vatandaş tekrar servis çağırıp ikinci kez ücret ödemek zorunda kalıyor.

İlçemizde meydana gelen bir olayda iddiaya göre kombisinin bakım ve onarımını yetkisiz kişilere yaptıran bir vatandaş işlem sonrası kombiden gaz kaçağı sorunu nedeniyle servisi arayıp problemi iletiyor. Kombinin bakım onarımına giden servis yetkilileri kombiyi tamir edip teslim ettikten sonra mağdur olan vatandaş kombinin yeni bakım onarım yapıldığını ve arızalı parçalarının değiştirildiğini söylüyor. Değişen parça göremeyen servis yetkili merak edip bakım yapan kişilerin nerden geldiklerini soruyor. Mağdur vatandaş, o kişilerin kendilerini servisi elemanı olarak tanıttıklarını ve kombiye bakım yaptıklarını fakat kendilerini daha önce hiç görmediğini söylüyor.

Servis yetkilileri Tosya’da hizmet veren servislerin personellerinin tanındığına dikkat çekerek telefonla arayarak yada kapı ziline basarak kendilerini doğalgaz tesisatçısı, servis elemanı yada kombi bakım onarımı yaptığını söyleyen ve tanımadıkları kişilere itibar edilmemesini, yetkisiz kişilere kombi bakım onarımı yaptırılmaması hususunda vatandaşları uyarıyor.

Kombi Bakımı Yaptırırken Dikkat!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!