Köy Kalkınma Kooperatifleri Birliği Tosya’da toplandı

featured

Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği, dün Tosya’ya çıkarma yaptı.

Tosya’daki toplantıya Birlik Başkanı  Erol Akar, Birlik Başkan Yardımcısı S.Özcan Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Sebahattin Tiftik, Ahmet Aygün ve Şevket Yerli’nin yanı sıra Tosya’da faaliyet gösteren Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkan ve ortakları katıldı.

Toplantının konusu, Ormancılık alanında faaliyet gösteren kooperatiflerin sorunları, bu sorunlar kapsamında özellikle Orman köylerini ilgilendiren dikili satış ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Bu çerçevede konuyu değerlendiren bir konuşma yapan Birlik Başkanı Erol Akar, dikili satışa karşı olmadıklarını, ancak mevcut uygulamanın aksayan yönleri bulunduğunu, mevcut sistem içerisinde özelleştirmeler yapılırken Orman köylerinin haklarının da gözetilmesi için çaba sarfettiklerini açıkladı.

Toplantı gündeminin bir diğer dikkat çeken maddesi, Hayvancılık ve süt destekleri konusunda Birliğin çalışmaları, üretici haklarının kazanılması için üzerinde durdukları projeleri  ve diğer kooperatifçilik faaliyetleri konusunda toplantıya katılanlara kapsamlı bir sunumda bulunuldu.

Köy Kalkınma Kooperatifleri Birliği Tosya’da toplandı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!