featured

Köy yolları asfalt yapımı, su isale hattı ve şebeke suyu havuzu yapım işi protokolü Kaymakam Deniz Pişkin ve Belediye Başkanı Kazım Şahin arasında imzalandı.

İlçemiz köylerine daha hızlı ve daha fazla hizmet getirmek amacıyla KÖYDES hizmetlerini Tosya Belediyesi üstlendi.  Yapılacak olan hizmetlere ilişkin Tosya Kaymakamlığı ve Tosya Belediyesi arasındaki protokol için imza töreni düzenlendi.

İmza töreninde konuşan Kaymakam Deniz Pişkin;  “KÖYDES hizmetlerine ilişkin su isale hattı, şebeke suyu havuzu yapımı, onun dışında da 24 km ye yakın yol ağımız yine proje kapsamında. Bu seneki KÖYDES programının bir önceki senelerden farklı yanı şu: biz artık bütün işlerimizi ilana çıkış müteahhitlere ilan etmek suretiyle değil belediye başkanlığımızla yaptığımız protokol gereği tek bir yüklenici ile muhatap olacağız, oda Belediye Başkanımız. Bundan benim Tosya’nın büyük menfaatleri olacağına dair umutlarım var, beklentilerim var. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla Büyükşehir Belediye statüsü 300bin nüfusuna inecekse Kastamonu’da büyük şehir olacak illerin arasında yer alıyor. Haliyle bu proje hayata geçtiğinde zaten başkanımıza devredeceğimiz  köylere şimdiden yatırım yapmaya başlamış. Alt yapısını ve bir takım sorunlarını tanımaya başlamış bu konularda çalışmalar yapmış inşaat halinde imal halinde çalışmalar yürütmekte olan bir belediye devralacak bizden.

Köylerimiz açısından da iyi yanı şu sizin müteahhitle olan sözleşmeniz bir ticari sözleşmedir. İşini yapar ve parasını alır. Belli onların kesin hakediş tarihleri vardır, o tarihler sonrasında yapılacak zarar ziyan konusunda çok fazla yaptırım uygulama şansınız olmuyor ama Belediye Başkanımız sağ olsun hiçbir süre kıstası ortaya koymaksızın kendi marifetiyle kendi imkanlarıyla belediye eliyle yapılacak olan bu yatırımlara her zaman garanti veriyor. Ben burda olduğum sürece Tosya Belediyesi burda olduğu sürece yaptığımız işin eksiğini gediğini, arızasını tamamlarız, garantisi bizi diyor. Bu anlamda bizim de elimizi rahatlatıyor. Hem bi güven duygusu konusunda sıkıntıda yaşamıyorum, çünkü Belediye Başkanları en güvenilir insanlardır şehrül emin dedikleri. Şehrin en güvenilir insanları seçilerek bu makamlara gelmiş. Tosya’da misafiriz belli bir süre kamu görevi yapıp gideceğiz ama başkanımız burada, buranın insanı. Bu konuda da içim çok rahat. Layıkıyla ve gereğinden fazlasıyla işi yerine getireceğine inanıyorum.  Bize bu konuda gösterdiği yardımseverlik ve dayanışma için teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin;  “Sayın Kaymakamımızın da ifade ettiği gibi böyle bir protokol çerçevesinde köylerimize hizmet götürmeye çalışacağız bu yıl. Bir ilk yaşanacak, Kastamonu’da bir ilk. Belki Türkiye’de de bir ilki yaşayacağız bu manada. Büyükşehir kapsamında olmadığı halde böyle bir protokolle köylere hizmet götürülme işi.

Biz niye böyle bir çalışmayı başlattık?

1-Burdaki temel amacımız memlekete hizmet etmek, köyüyle şehriyle.

2-Sayın Kaymakamımız da ifade etti, önümüzdeki dönemde büyük şehre geçerken bunun alt yapısını oluşturalım ve biz daha şimdiden geçiş dönemini tamamlayarak hiç sıkıntı çekmeden daha sonraki dönemde olursa olmazsa da devlette devamlılık esastır, gelenler bu süreci devam ettirsinler.

Tabi gördüğümüz manzara şu bugüne kadar samimi bir şekilde kaymakamlarımız, sayın valilerimiz, genel sekreterlerimiz, köylere hizmet götürme birliği bir şeyler yapmaya çalışıyor, hizmet etmeye çalışıyor. Ama ifade edildiği gibi ticari kaygı güdüldüğü için insanlar işte su deposunu yapıyor gidiyor, tadilatını yapıyor gidiyor, isale hattını yapıyor gidiyor sonrasında siz teslim aldığınızda ilgili kişiye müteahhidi bulma şansınız yok. Ama zaten biz ileriye dönük bu hizmet tamamen belediyelere devredileceği için ömür boyu belediye şahıslara bağlı kalmadan bu işin arkasında garantisi. Yani asfalt attık bir yerde sıkıntı mı oldu? Daha sonraki aylarda günlerde orayı tekrar telafi etme imkanı var. Yapılan bir su deposunda yapımında, tamiratında bir sıkıntı mı oldu? Gidip onu hemen revize etme şansımız olacak.

Bu işi başlatırken belediye olarak biz asla kar amacı gütmedik. Zaten yol asfalt çalışmalarında nerdeyse %50 lik bir kırımla yani öngörülen rakamı ikiye katlayarak asfalt çalışması yapacağız. Su depo isale hattı vs. , işlerinde de %25lik kırımla protokol çerçevesinde bu işleri yapmaya çalışacağız. Ve biz en az alt yapısına biz bugünlerde başlıyoruz. Teknik ekip ekipmanımızı tamamlıyoruz. Bu manada alt yapımızı kendimiz de güçlendiriyoruz belediye olarak.  Hemen su işlerine başlayacağız. Ramazan Bayramından sonra da Allah nasip ederse asfalt çalışmalımıza başlayacağız. Öncesinde sıkıştırma, tesviye ve diğer alt yapı çalışmalarını da bitirmiş olacağız diye planlama yaptık.

Planlama yaparken rastgele bir anlayışla hareket etmedik. Belediyemizin teknik kapasitesini, ekip kapasitesini, araç ve iş makinesi parkını göz önüne alarak hareket ettik. Son günlerde bunu daha da güçlendirdik.  Yeni seyyar asfalt plenti ihale ettik. Araç üstünde asfalt atma, nerdeyse mini bir fabrika, ve bunun yapımı tamamlanıyor hızla, 7 Temmuz da elimizde olacak. Bununla ilgili araç satın almasını gerçekleştirdik. Yine çekici kafamız çok eskiydi, tırın onu yeniledik. Yine soğuk asfaltta bizim kendi silindirimiz yeni ama lastik tekerlekli babıl diye tabir edilen iş makinesi aldık. Yine ütü makinesi denen silindir alarak bu işleri yapabilecek hale geldik.

Diğer yandan bikaç aydır bu işleri yapabilecek malzeme stokumuzu yaptık. Yani şu anda hiç malzeme üretmesek bütün bu yapacağımız işlerin tamamına yetecek şekilde alt yapı malzememiz hazır. Stoklarımız buna müsait. Dolayısıyla hiçbir sıkıntı çekmeden Allah’ın izniyle hizmetleri gerçekleştirebileceğiz.

Burada akla şöyle bir şey geliyor. Bu hizmetleri yaparken Tosya merkezde işte bağlar var 4bin hektar mücavir alan var şehir içi yolları var şehir içi hizmetleri var. Bu işleri hiç aksatmadan hemde daha güzel bir şekilde sürdüreceğiz. Bildiğiniz gibi yollarda sıkıntılar var. Biz farkındayız ama hava şartlarına bağlı olarak biz bunun takibini iş programını yapıyoruz, yarından itibaren asfalt üretmeye başlıyoruz. Hava şartları elverdiğinde şehir merkezi ve bağlarda asfaltlama işlerine başlayacağız.

Bu yapacağımız işler KÖYDES kapsamında gerek asfalt,  gerekse su işleri bizim işlerimizi asla aksatmayacak. Şehir içindeki ana arterlerde sıcak asfalt çalışması yapacağız, soğuk asfalt yapamadığımız yerlerde birinci kat, yapılan yerlerin tamiratını dolgusunu yaptıktan sonra da tamamına ikinci kat asfalt atacağız. Bütün arterlerde önce bakım onarım çalışması sonra ikinci kat asfalt çalışması yapacağız.

Tosya Kaymakamlığı ile imzaladığımız protokol gereği yapılacak olan hizmetlerim şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmalarından ardından Tosya Kaymakamlığı ve Tosya Belediyesi arasında köy yolları asfaltlama ve su isale hattı ile şebeke havuzu yapımı işi KÖYDES protokolü taraflar tarafından imzalandı.

KÖYDES Protokolü İmzalandı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!