Kucakta taşınan hastanın evine Tosya Kaymakamlığından engelli asansörü

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde tedaviye giderken kucakta taşınan hastanın evine Tosya Kaymakamlığı tarafından asansör yaptırıldı.

Tosya ilçesi Harsat Mahallesinde ikamet eden ve haftanın üç günü diyalize giden ve evine merdivenden inilen diyaliz hastası Recep Emirmustafaoğu (76) yürüyemediği için evin merdiveninde kucakta taşınıyordu.

Mahalle Muhtarı Ali Öztürk’ün bilgi vermesi üzerine Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin Recep Emirmustafaoğlu’nu evinde ziyaret etti. Eve merdivenle inilmesi nedeniyle hastanın merdivende yaşadığı zorlukları yerinde gören Kaymakam Deniz Pişkin engellin asansörü yapılması sözünü verdi.

Toplam 16bin TL’ye mal olan engelli asansörü için çalışmalar başlatıldı. Tosya Kaymakamlığı tarafından yapımı tamamlanan engelli asansörü diyaliz hastası Recep Emirmustafaoğlu’nun kullanımına sunuldu. Asansörün yapımından mutluluk duyan Emirmustafaoğlu diyaliz tedavisine giderken ilk defa kullanmanın heyecanını yaşadı.

Kaymakam Deniz Pişkin, diyaliz hastası Emirmustafaoğlu’na engelli arabasına binmesine yardımcı olarak asansöre taşıdı. İlk defa asansörü kullanan hasta rahat bir şekilde hasta arabasına bindi.

Kaymakam Deniz Pişkin’e teşekkür eden diyaliz hastası Recep Emirmustafaoğlu; “Kaymakamımızdan Allah razı olsun. 3 sene önce kalp ameliyatı oldum. Şimdi diyaliz tedavisi görüyorum. Merdiveni inip çıkamıyorum. Kaymakamımızı haberdar ettik. Sağ olsun asansör yapıverdi. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Deniz Pişkin’e teşekkür eden Mahalle Muhtarı ali Öztürk; “Öncelikle sayın kaymakamımıza çok teşekkür ederiz, hastamızla ilgili bizlere çok yardımcı oldu. Recep amcamızın gönlünü aldık” dedi.

Devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunun altını çizen Kaymakam Deniz Pişkin yaptığı açıklamada; “Kendisini Kurban Bayramı vesilesiyle ziyaret ettim Rahatsız olduğunu diyaliz tedavisi olduğunu bildirmişti. Daha önce geçirdiği kalp ameliyatı nedeniyle diyaliz tedavisine giderken zorluk çektiğini ve merdivenden inip çıkamadığını kendisine yardımcı olacak birisi olmadığı zaman güçlük çektiğin söylemişti.  Bizde kendimize vazife edindik ve kısa zamanda bir asansör kuralım diye harekete geçtik.

Bugün itibariyle bu asansör tamamlanmış oldu. Recep amca artık kimsen yardımına ihtiyaç duymaksızın asansöre binerek ambulansa gidebiliyor. Bu anlamda vatandaşımızın sorununa çözüm bulmak bizi ayrıca mutlu ediyor” diye konuştu.

Kucakta taşınan hastanın evine Tosya Kaymakamlığından engelli asansörü

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!