Kültür ve Pirinç Festivali Başlıyor

featured

Bu yıl 21’ncisini düzenleyeceğimiz 3 gün sürecek olan Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivali başlıyor.

Festival 17 Ağustos Cuma günü saat 14.30’da Belediye Hizmet Binası önünden kortej yürüyüşü ile başlayacak.  Kortej yürüyüşünün ardından saat 15.00’te Cumhuriyet Meydanında festival etkinlikleri başlayacak.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmaları yapılacak, halk oyunları gösterileri ve Tosya Ahi Yaren Mehter Ekibi gösterileri sergilenecek. Belediye hizmet araçları ile tesis ve asfalt açılışının yapılmasının ardından yarışmalar başlayacak.

Festival kapsamında saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanında bal yarışması, buzağı yarışması ve pirinç yarışması yapılacak, ödül töreni düzenlenecek.

Akşam ise Çiğdem Doğan ve Gökçe’nin sahne alacağı açık hava konseri düzenlenecek.

18 Ağustos 2018 Cumartesi günü ise Anadolu’nun Kırkpınar’ı diye tabir edilen Tosya Yağlı Güreşleri yapılacak.

Akşamında ise havai fişek ile ses ve ışık gösterileri yapılacak. Fahri İlker, Esra Sezer, Ömer Faruk Bostan ve Kolpa’nın sahne alacağı açık hava konseri düzenlenecek.

19 Ağustos Pazar günü ise Üçolukları Milli Parkında sünnet şöleni düzenlenecek. Belediye Hizmet Binası önünden düzenlenecek olan sünnet konvoyunun ardından Üçolukları Milli Parkında Kur’an-ı Kerim okunacak ve dua edilecek. Katılımcılara yemek ikramının ardından Tosya Musiki Derneği tarafından konser verilecek.

  1. Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivali etkinlikleri 19 Ağustos 2018 Pazar günü yapılacak olan sünnet şöleni ile sona erecek.
Kültür ve Pirinç Festivali Başlıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!