“Kur’an-ı Kerim’e Karşı Görevlerimiz” Konferansına Olağanüstü İlgi

featured

“Kur’an-ı Kerim’e Karşı Görevlerimiz” Konferansına Olağanüstü İlgi

NT Kitap Mağazalarının katkılarıyla İlahiyatçı yazar Prof.Dr. Davut Aydüz’ün, hafta sonu ilçemiz Müftülük Konferans salonunda “Bir Müslüman’ın Kur’an-ı Kerim’e Karşı Görevleri” konulu bir konferans verdi.

Tosya Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen proğram hemşerilerimiz tarafından büyük ilgiyle karşılanmış ve salon dinleyicilerle doldu, taştı.

İlçemiz Merkez Yeni Cami İmam Hatibi Hafız Emin Gemalmaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan programda konuşan Aydüz, Kur’an-ı Kerim’den istifade edebilmek için mutlaka anlayarak okunması gerektiğini söyledi.

Sözlerine Kuran-ı Kerim in tarihi ile başlayan Prof.Aydüz, Kur’an için “nedir?” diye soru sorulsa, çok rahat cevap verebilirsiniz ama Allah,  Cebrail tarafından Peygamber efendimize indirilmiş bir mesajdır dedi.

Tevatürle, yalan söylemesi mümkün olmayan nesilden nesile nakledilen bir kitaptır diyen Prof.Aydüz, Kuran-ı Kerim i okumak, başlı başına bir ibadettir dedi.

Mucize kelam demezseniz tarifiniz eksik olur diyen Aydüz, 5 madde söylenmezse eksik olacağını sözlerine ekledi.

 

İlk insan ve ilk Peygamber Hz. Adem(a.s) ve Hz. Muhammet(s.a.v) efendimizin İslamiyetin ve Kuran ı Kerimin başlangıcından anlatmaya başlayan ve “Kuran-ı Kerim, peygamber efendimizin en büyük mucizesidir” diyen Aydüz, bunun yanında Peygamber efendimizin yaklaşık bine yakın mucizesinin olduğunu anlattı.

 Peygamber efendimizin en büyük mucizesi olan kitaba karşı bizim vazifelerimizi; Okunması,

Manasının öğrenilmesi, Mesajına göre yaşanması ve Başkalarına anlatmak olarak sıraladı.

Tecvitli olarak okumasını öğrenmeliyiz diyen Aydüz, hangi dilden ve ırktan olursak olalım dinimizin temeli Kuran-ı Kerim’in kaidesi ile tecvitli olarak okumasını bilmeliyiz dedi. Birazcık gayretle çok kısa zamanda öğrenilebileceğini de belirterek, nasıl bir cep telefonu, nasıl bir bilgisayar öğreniyor isek bir Müslüman olarak mukaddes kitabımızı da orijinal dilinden tecvitli olarak okumamız boynumuzun borcu olduğunu açıkladı.. ve  Kur an-ı Kerim’i Latin alfabesi ile okumanın caiz olmayacağı hatırlatmasında bulundu. Kuran-ı Kerim, hiçbir dilde tercüme edilemez tam ifade edilemez ama meal olarak çevrilebileceğini, bu meallerden okuyarak Kur’anı daha iyi anlayabileceğimizi, daha doğru bir anlama içinse mutlaka tefsirlere baş vurulması gerektiği vurgulandı.

Yaklaşık 1 saat süren konferanstan sonra Prof.Dr. Davut Aydüz, geceye katılan ve katkıda bulunanlar teşekkür ederek kürsüden indi.

 

 

 

 

 

 

 

“Kur’an-ı Kerim’e Karşı Görevlerimiz” Konferansına Olağanüstü İlgi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!