Kurban sevki durunca pazar doldu…

featured

Kurban sevki durunca pazar doldu…

Kastamonu Hayvan pazarına 2 bine yakın kurbanlık geldi. Avrupa Yakasına Sevk yapamayan Kurban satıcıları ise perişan durumdalar..

   Devrekâni’de kurbanlık sevkiyatı dörtte bir kadar düştü ve dün akşama kadar 50 kamyon kurbanlık il dışına sevk edildi…

     Kurbanlık Satıcıları ve görevliler,  Pazara fazla kurbanlığın gelmesini il dışına sevkin hissedilir derecede az olmasından kaynaklandığını, Kurbanlıkların satılamamasının Kastamonu ekonomisine de büyük darbe vuracağını söylediler..

      Dün kurulan Kastamonu Hayvan Pazarına İl Merkezi ve İlçelerden küçükbaş ve büyükbaş 2 bine yakın kurbanlık hayvan geldi. Kurbanlık fiyatları küçükbaşlarda 300-700 TL arasından ve büyükbaşlarda da 2500-7000 TL arasında değişti.

       Geçen haftadan kalabalık odluğunu söyleyen satıcılar, şu anda satışların düşük olduğunu, bazı kişilerin uygun bulduklarında kurbanlıklarını şimdiden aldıklarını, Kastamonu’da yeri olmayan alıcıların sadece fiyatları sorduğunu ve son günleri beklediklerini söylediler.

       Avrupa Yakasının kapalı olmasından da dert yanan kurban satıcıları, kurbanlıkların bu kadar çok olmasına İstanbul’a sevkin az olmasından kaynaklandığını, bu hafta iç piyasa da kurbanlıklarını satmayanların büyük şehirlere kurbanlık getireceklerini belirttiler.

       Kastamonu’daki yığılmanın İstanbul’a sevk olmadığından kaynaklandığını, önceki senelerde pazara çok az kurban geldiğini söyleyen besiciler bu yıl büyük sıkıntı yaşadıklarını, Kastamonu ekonomisine de büyük darbe vuracağını ifade ettiler.

        Kastamonu’da olduğu gibi Türkiye genelinde en çok kurban sevk eden ilçe olan Devrekâni’de de kurbanlık sevkiyatı dörtte bir kadar düştü. Devrekânili vatandaşlar, şimdiye kadar ancak 50 kamyon kurbanlık İstanbul’a sevk oldu. Geçen sene bu vakitleri ise 200’e yakın kamyon gitmişti. Sevk edilen kurbanlıklarda hissedilir şekilde büyük düşüşler var, bu yıl kurbanlık satıcıları perişan oldu. Bu besicilerin vebalini kim çekecek, tüm herkes borçlu, borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz, dediler.

   Kastamonu Merkez’den ise dün akşama kadar İstanbul’a sevk edilen kurbanlık miktarı ise 15 kamyona ulaştı.

 

Kurban sevki durunca pazar doldu…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!