Kuzey Anadolu’da Beylikler

featured

Kuzey Anadolu’da Beylikler Dönemi Sempozyumu

Kastamonu, Çankırı ve Sinop üniversitelerinin müşterek organizasyonuyla “Kuzey Anadolu’da Beylikler Dönemi Sempozyumu” yapılacak.

Kuzey Anadolu’da Beylikler Dönemi Sempozyumu, mekan olarak günümüz Çankırı, Kastamonu ve Sinop illerini; zaman olarak ise 13.-15. yüzyıllarını konu edinecek. Bu süre zarfında bölgede Çobanoğulları, Candaroğulları ve Pervaneoğulları adıyla Türkmen Beylikleri varlık göstermişti. Sempozyumda Coğrafya, Edebiyat, Halkbilimi, Sanat Tarihi ve Tarih bilim dalları açısından bölgenin beşerî ve kültürel değerlerinin aydınlatılması temel amacını taşıyor.

Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi Sinop Üniversitesi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile Türk Tarih Kurumu’nun destek ve himayesinde düzenlenecek olan sempozyum 3-8 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 3 Ekim 2011’de Kastamonu’da açılış oturumu ile başlayacak olan bilimsel etkinlik, Sinop ve Çankırı oturumları ile tamamlanacak.

Kastamonu’daki etkinlik 3 ve 4 Ekim tarihinde üniversitemizin 3 Mart Konferans Salonu’nda düzenlenecek. Etkinliğin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Açılış konuşmalarının ardından Kastamonu tanıtımı yapılacak. Müzik dinletisi ve çay arasının ardından sempozyum oturumları başlayacak. Kastamonu oturumunda 20 bildiri sunulacak. Sinop ilinde 16 ve Çankırı ilinde 12 bildiri sunulacak. Kastamonu’dan,  Prof. Dr. Yavuz Unat, Prof. Dr. Saime İnal Savi ve Yard. Doç. Dr. Cevdet Yakupoğlu, Hatice Demir, Erdal Arslan,Murat Karasalihoğlu, Mustafa Gezici, Muhammed Öztürk  bildiri sunacak.

Sempozyumun programı ektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur

 

 

Kuzey Anadolu’da Beylikler

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!