KUZKA Toplantısı Kastamonu da Yapıldı

featured

KUZKA Toplantısı Kastamonu`da yapıldı

Kastamonu – Çankırı – Sinop illerini kapsayan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) “4. Kalkınma Kurulu Toplantısı” 10.06.2010 tarihinde Kastamonu’da yapıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü Misafirhanesinde KUZKA Başkanı Sedat İŞERİ Başkanlığı’nda gerçekleştirilen kurulda, Kalkınma Kurulu katip üyesi Adnan ARSLAN, Kalkınma Kurulu Katip üyesi M. Kemal KARATATAR, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı BEŞEL olmak üzere diğer kurul üyeleri katıldı.

Üç ilden kurul üyesi 60 kişi katıldığı toplantıda konuşan Kastamonu Valisi Sayın Mustafa KARA, “Kastamonu, Çankırı, Sinop ilinin Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının değerli kurul başkanı, değerli yönetim kurulu üyeleri Kastamonu’da düzenlemiş olduğu toplantıya hoş geldiniz hepinizi saygıyla selamlıyorum. Üç ili kapsayan Kalkınma Ajansı Kurulunun kurulmasında büyük bir emek ve zaman harcandı. Geçen yıl başladığımız çalışmayı bugün bitirme noktasına getirdik. Önemli olan meclisin oluşturulmasıydı meclis oluşturuldu ve yönetimin sayın başkanı tespit edildi ve genel sekreterin atanmasıyla KUZKA’nın Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının çalışmalarının başlayacağı bir döneme gelmiş bulunduk.

             KUZKA her üç ilimizi kalkındıracak bir proje Devlet Planlama Teşkilatı belirli kaynaklar ayırmak süratiyle bu kaynakların kullanımını olacak şekilde organize etti. Özellikle belirtmek istiyoruz bizim çevre konusunda duyarlılığımız var. Çevre deyince akla ne gelir? Kalkınma Ajansı içinde önemli bir konu, çevre deyince bir kere havanın insanı rahatsız etmeden, insanı zehirlemeden temiz olması lazım, bunun için ne gerekir, doğal gaz en iyi yakıt buda Kastamonu’ya getirilmiş bir durumdadır. Burda da amacımız kötü çevreden kötü havadan kurtarmaktır. Gelecek yıl inşallah ilimizin tamamına doğal gaz verilmek süratiyle hava yönünden iyi bir iyileştirme yapacağımızı. Çevreye uygun bir geliştirme yapacağımızı düşünüyoruz.

            Kastamonu’daki sularımızın yüzde doksan dokuzunun suyu boşa akmaktadır. Ve bunu yıllardır hepimiz eleştiririz niye suyu iyi kullanmıyoruz, ekonamik bir gelir elde etmiyoruz diye sürekli kendi kendimizi eleştirriz, onun için son yıllarda özellikle, HES projeleri ortaya konmuştur. HES projeleri ile yapılmak istenen suların önüne set çekmek süratiyle onlardan elektrik elde edilir. Şimdi elektrik nasıl elde edilir size sorayım. Bir termik santrallerle elde edilir, nükleer enerjiyle elektrik üretilir, Üçüncüsü ise Hidro elektrikle yani sudan elde edilen elektrikle insanların ihtiyacının karşılanmasıdır. Bu üçünü yan yana koyduğumuzda en zararsızını HES projesi olduğunu görüyoruz. Ben toplantımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, her üç ilimize de önemli katkılar sağlayacak olan Kalkınma Ajansının ilk Kastamonu toplantısına katılmış bulunuyorum bu toplantının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum Kastamonu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz üç gün içerisinde göreve başlayacaktır, göreve başladıktan sonra daha aktif, verimli bir çalışma içerisine gireceğiz ve de değerli Genel Sekreterimden şunu rica ediyorum, projelerde bakacağı en önemli şey, bu proje çevreye zarar vermekte midir? Çevreye zarar veren projelere fırsat vermeyeceğiz. Ben toplantının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bundan sonra ki çalışma yaşantınızda başarılar diliyor saygılar sunuyorum” dedi.

Toplantı önceki aylarda gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirilmesi ve öneriler bölümü ardından sona erdi. 5. Kalkınma Kurulu toplantısının ise Ekim ayında yapılması kararlaştırıldı.

Kastamonu.gov.tr

KUZKA Toplantısı Kastamonu da Yapıldı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!