Malzeme yardımı yapıldı

featured

Amatör Spor Kulüplerine malzeme yardımı yapıldı

 

Kastamonu Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından Amatör Spor Kulüplerine malzeme dağıtımı yapıldı.

Çanta, Eşofman, Yağmurluk, Şort ve Formadan ve diğer antrenman malzemelerinden oluşan ayni yardım, Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Malzeme dağıtım törenine Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Korkmaz katıldı.

Malzeme dağıtım töreninde konuşan Vali Şehmus Günaydın sporda başarı sağlanması için öncelikle kadroların bu işe inanması gerektiğini kaydetti. İdareciler olarak Kastamonu’da sporun daha üst seviyelere çıkması için daha fazla desteğe ihtiyacı var. Gerek belediyeyle gerekse sponsorlarla spor kulüplerimize ve sporcularımıza destek vermeye devam ediyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Çünkü bizim kalıcı başarılarımıza ihtiyacımız var. Biz Kastamonu olarak sporcularımız için son derece kalıcı ve güzel ortama sahibiz. Gerek iklimin verdiği avantaj olsun gerekse buradaki coğrafyanın verdiği avantaj olsun spor konusunda bizim daha da başarılı olmamız için fırsatlar sunuyoruz. Azdavay ilçemizde ki doğa Avrupa enduro motosiklet yarışması için sona yaklaştık. Cuma günü başlıyor arkadaşlarımızın gayretleriyle son derece güzel bir piste kavuşmuştur. Yaklaşık on ülkeden sporcular geldi. Türkiye’de ki en bilindik ilerlerden motokros yarışmacıları uluslararası başarı kazanmış sporcularımız gelecek. Tabi ki ilimizin turizm açısından tanıtılması için son derece faydalı bir organizasyon olacak. İlimiz spor yarışları konusunda da cazibe merkezi olmaya aday 2015 in ilk 4 ayında gerek okullar arası şampiyonada gerekse de federasyonlara bağlı yarışma da 15 adet yarışma Kastamonu’da yapıldı. Bu yarışmalara da yaklaşık 3 bine yakın sporcu katıldı. Başka illerden gelen yarışmacıların burada bulunması Kastamonu açısından hem ekonomik anlamda hem de tanıtılması anlamında çok ciddi katkılar veriyor. Biz bu rakamları 15 bine 20 bine çıkarttığımızda ilimizin ekonomik anlamda ne kadar yarar sağlayacağını takdirinize bırakıyorum. Biz bundan sonra sporcularımızın ve spor kulüplerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Kastamonu Belediyesi olarak sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, spor müsabakalarının Kastamonu’ya hem ekonomik hem de sosyal yönden çok katkısının olduğunu söyledi.

 

Kastamonu’da lisanslı sporcu sayısının 3 binlerden 18 binlere kadar çıktığını dile getiren AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, sporun gençlerin gelişimini sağlayan ve zararlı alışkanlıklardan koruyan en büyük silah olduğuna işaret etti.

 

Konuşmaların ardından spor kulüplerine malzemeleri takdim edildi.

 

Foto: Amatör Spor

 

Malzeme yardımı yapıldı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!