Marangozlar Odası Başkanı Sacettin Börekçi

featured

07.02.2018 tarihinde marangozlar odası seçimlerinde sizlerin göstermiş olduğu teveccüh ile yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla işbaşına geldik. Biliyorduk ki sizler bizlerden başarılı bir çalışma bekliyordunuz, bizler de yönetimdeki kardeşlerimizle son hızla çalışmaya başladık. Üç ay gibi kısa bir zamanda aşağıda belirttiğimiz hizmetleri gerçekleştirdik. Bizim başkanlığımızdan ve ekip çalışmamızdan birileri rahatsız oldu Tosya ile ilgili ufukları karanlık şahıslar devreye girdi.

Üst yönetim kurullarındaki başkanlar kendi koltuklarının geleceğini düşündükleri için Tosya’da kim başkan olursa olsun yeter ki bize oy veren kukla başkan olsun mantığı ile benim değer verdiğim yönetimdeki kardeşlerimin akıllarını karıştırdılar. Bu yönetimdeki kardeşlerim daha üç aylık iken yapılan Türkiye geneli bütün marangozlar oda başkanlarını bir araya getirmek için kurduğumuz whatsapp gurubunu ve masrafları odamız bütçesinden karşılanmadığı halde marangozlar ve Tosya kapısını tanıtım amacıyla çekilen filmi bahane ederekten gerekirse bu filmin ücretini esnafımız için kendi cebimden ödeyeceğim dediğim halde beni istifaya zorladılar. İstifa etmezsen seni çalıştırmayız dediler. Hatta oda sekreterine başkanın telefonlarını açmayacaksın ve dediklerini yapmayacaksın diye talimat verdiler. Yönetimden altı kardeşim kendi aralarında toplanarak beni tanımayacaklarına dair imzalı tutanak hazırlamışlardı. İşte bu olaydan sonra yönetimdeki kardeşlerimle aramızdaki ipler koptu. Yönetimdeki kardeşlerimin bu yaptıklarına rağmen ben esnafım için elimden geldiğince kendi başıma bir şeyler yapmaya çalıştım. Takdir sizlerin.

İş başına geldikten sonra yaptıklarımız

  1.   İlk olarak resmi daire ve sivil toplum örgütleri ile tanışma ve marangoz esnafımızın sıkıntılarını görüşüp Otel Vanlı’ da çözüm amaçlı toplantı düzenledik.
  2. Aslan yatağından belli olur diyerek odamızın tadilat, tamirat, boya işlerini yaptırdık.
  3. Ham madde fiyatlarındaki artışlara tepki olarak imza kampanyası yaptık.
  4. Tosya Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri için sunta ve mdf lam temin edildi.
  5. Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışma sonucunda tomruk boyları 4.10 cm üretilecek. Ayrıca kereste sınıflarının yeniden tanımlanması için, eskiden verilen tahsis kerestelerinin tekrar gündeme alınması için yazışmalar yapıldı.
  6. Kargo işletmeleri ile anlaşma yapılarak tüm üyelerimiz otomatik olarak anlaşma kapsamına alınmış olup aynı ve uygun fiyattan ürün sevk etmeleri sağlandı.
  7. Mevcut sanayimizin gelişen teknoloji karşısında ihtiyaca cevap veremez hale gelmesinden dolayı daha rahat ve modern bir yere alınması hususunda anket çalışması yapıldı. Yer tespiti için Tosya Milli Emlak Müdürlüğü ile görüşmeler yapıldı.
  8. Odamız ve Tosya Endüstri Meslek Lisesi işbirliği ile CNC kursu açıldı.
  9. Odamız öncülüğünde forklift operatörü kursu açılması için yazışmalar yapıldı.
  10. Mevcut toplantı salonunda tadilat yapılarak düğün salonu olarak hizmete açıldı. Odamız için bir gelir kaynağı oldu.
  11. Sektöre elaman kazandırmak ve işgücü niteliğini geliştirmek amacıyla odamız olarak Meslek Yüksek Okullarının Mobilya Dekorasyon bölümlerinin açık kalması ve öğrenci kontenjanlarının artırılması hususunda YÖK’e detaylı bir rapor ve talep yazımız iletildi. Malesef şu anda mobilya dekorasyon bölümüne öğrenci kaydı yapılmamaktadır.
  12. Tosyalı marangozlarımızı Türkiye ve dünyaya tanıtım amaçlı bir film hazırlandı, söz konusu film Youtube ve Google den marangozları tanıtım filmi adı altında aranıp izlenebiliyor. Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğünden alınan izin ile tomruk ihalesinden evvel gösterim yapılmaktadır. Orman İşletme Müdürümüze de bu konu için teşekkür ederim. Bu film için odamız bütçesinden bir kuruş harcanmamıştır. Başka kaynaklardan finanse edilmiştir.
  13. Tosya marangozlarımızı tanıtım amaçlı Türkiye genelindeki tüm marangozlar oda başkanlarına Tosya Marangozlar Sanayi Sitesinin görüntülü tanıtım yazıları gönderildi.
  14. Orman içlerine dökülüp çevre kirliliğine sebep olan marangoz artıkları konusunda gerekli kurumlarla yapılan yazışmalar neticesinde üç olukları bölgesinde toplama alanı oluşturuldu. Ekonomiye kazandırma adına geri dönüşüm için Kastamonu’da bir fabrikaya satılmaktadır. Az da olsa bu artıklardan odamız bütçesine gelir sağlandı. Kış boyu yakacak ihtiyacı olan halkımız odamızdan izin alarak ücretsiz yakıt ihtiyaçlarını karşılayabileceklerdir.
  15. Sanayi Teknoloji Bakanımız ve Tarım Orman Bakanımızdan marangoz esnafının sıkıntılarını ve sorunlarını görüşmek için randevu talebinde bulunuldu.
  16. Kastamonu Ahşap Fuarı ile ilgili Valilikte yapılan altı toplantıya iştirak ederek marangoz esnafımız için stant rezervasyonları yapıldı.
  17. Kastamonu Ahşap Fuarı için Türkiye genelinden gelecek Marangoz Oda Başkanları ve yöneticileri Tosya’ya davet edilip misafir edilecektir. Gelen misafirlerimizle herhangi bir otelde akşam yemeğinden sonra Tosya’lı marangozlar ile tanışma ve ahşap fuarı tanıtım toplantısı yapılacaktır. Misafirlerimiz çarşıda alışveriş gezisini yaptıktan sonra Marangozlar Sanayi Sitesi, Organize Sanayi Bölgesi ve Suluca Sanayi Sitesi gezdirilerek fuar alanına transfer edilecektir. Misafirlerin konaklama ve gezi giderlerinin tümü valilik fuar bütçesinden karşılanacaktır. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Yaşar KARADENİZ Bey ve Kastamonu Belediye Başkanımız Sayın Tahsin BABAŞ Beyefendiye teşekkürü borç biliriz.
  18. İnsan Hakları İhlallerini Araştırma, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu üyeliği kapsamında her ay raporlar düzenlenerek Polis Karakolu ve Jandarma Karakolunda bulunan nezarethaneler denetlenmiş olup eksik ve noksanları tespit edilerek ilgili makamlara bildirilmiş ve rutin kontroller devam etmektedir.
  19. Marangozlar Odası web sitesi hazırlanarak tüm üyelerimiz için web site içerisinde ayrı ayrı web sayfası oluşturulması çalışmaları devam etmektedir. Google den her üyemiz kendi ismini yazdığında direk kendi web sayfasına ulaşabilecektir. Çünkü tanıtım ve reklam ticaretin yarısıdır.
  20. Esnafımızın sorunları için bazen yazışmalarla bazen de telefon görüşmeleri ve birebir ziyaretlerle çözümler bulmaya çaba sarf ettim.
  21. Yukarıda belirttiğim çalışmaların tüm bilgi ve belgelerine odamız sekreteryalığından ulaşabilirsiniz. Anlaşılıyor ki bu çalışmalarımız yönetimdeki kardeşlerimin ifadesiyle göz açıp kapayana kadar yönetim kurulu toplanıp karar verene kadar yapılmış. Bu çalışmaları yaparken hiçbir siyasi kimliğim de yoktu. Sadece sizlerin bana vermiş olduğunuz yetki ile Tosya Marangozlar Oda Başkanı sıfatıyla gerçekleştirdim.
  22. Kastamonu Belediyesinin projesi olan 210 adet tarihi konak tadilat ve tamirat işinin ahşap kapı ve pencere yapan üyelerimize verilmesi için Belediye Başkanı Tahsin BABAŞ Beyle görüşüldü. Fuar sonrasında konunun takibi bizzat tarafımca yapılacak.
  23. Değerli esnaf kardeşlerim seçim taahhütlerimiz 20 madde idi bunlardan üç ay gibi kısa bir sürede 10 tanesine çözüm amaçlı çalışma yaptık ayrıca yukarıda belirtildiği gibi 22 sorunu çözmek için çaba sarf ettim. Çünkü büyük düşünenler büyük projeler ile yola devam ederler.

Değerli esnaf kardeşlerim, yukarıda belirtmiş oluğum çalışmaları Türkiye’miz, Tosya’mız ve siz değerli marangoz esnaflarımız için 3 – 4 ay gibi kısa bir sürede yapmaya çalıştım. Biz 5 – 10 – 15 sene sonrasının hesabını yapıyoruz. Şimdi soruyorum sizlere bu çalışmaların hangisi yanlış. Bu yönetimdeki kardeşlerimizin odamızı tekrar seçime götürme sebepleri nedir sorar mısınız? Bunu bir izah etsinler. Bu yapılan çalışmaların hangisi beni istifaya zorlamaya sebep teşkil eder. Bu bağlamda ben hırsızlık mı yaptım, yolsuzluk mu yaptım, zimmetime para mı geçirdim, marangoz esnafımızı utandıracak bir şey mi yaptım ya da bunları yapmak için harcadığım zamanı boşa mı harcadım. Ey Tosya’lı esnafım uykudan uyanın artık hangi oda başkanı üç dört ay gibi kısa bir sürede böyle başarılı hizmetler yaptı. Takdiri sizlere bırakıyorum.

Yönetimdeki kardeşlerimin ifadesiyle bu yapılan çalışmaları ben yalnız yaptım ise bu kardeşlerim bu süre zarfında sizlerin menfaati için ne yaptılar ne gibi öneriler getirdiler de başkan olarak ben yapmadım elleri çıramı tuttu. Bu kardeşlerim sizden oy istemeye geldiklerinde bir sorun bakalım kendi aranızdan Börekci’nin karşısına bir başkan adayı çıkaramayıp dışardan aday arıyorsunuz madem başkanlığı yapacak vasıfta aranızda adam yoktu da niye seçim kararı aldınız. Derdiniz neydi ki? Sanki Türkiye’yi mi yönetiyorsunuz da odayı seçime götürüyorsunuz. Aday olacak kardeşimize de naçizane tavsiyem bunlara güvenip te yola çıkma benim gibi seni de yarı yolda bırakırlar. Ben seni seviyorum sonra benim durumuma düşme. Buradan da anlaşılıyor ki bu kardeşlerim içlerinden bir başkan adayı çıkaramayacak kadar ufukları kapalı basiretsiz ve beceriksizler. Şimdi anladım ki istifa etmeyerek çok doğru bir karar vermişim. Yoksa odamızı böyle beceriksizlerin eline bırakacaktım.

Beraber yola çıktığımız bu kardeşlerimiz yolda buldukları ile bizi değişip siz esnaflarımızın ticari gelecekleri ile oynadılar. Bu zamana kadar sizler için ne yapmışlar, yapacakları nelermiş. Gelsin gitsin Börekci gitsin diye çaba sarf ettiler. Hatta Ankara’daki federasyon seçimlerinde bilgim dışında listeye alındığım halde sırf bana karşı olduklarından dolayı Kastamonu oda başkanına ve Sacittin Börekci’ye oy vermediler. Bu da Türkiye’de ilk defa kendi oda başkanına oy vermeyen yönetim olarak tarihe geçip büyük başarı kazanmışlardır. Bana göre bu kardeşlerimin yaptıkları kendi fikirleri değil başkalarından satın aldıkları fikirlerdir.

Bu kardeşlerim benim çalışmalarımı beğenmiyorlarsa kendileri istifa edebilirlerdi. T.C. kanunu ve yönetmelik seçimlere giderken başkanın yedeğini yazmamış ama yönetim ve denetim kurullarının asil ve yedeklerini yazmış. Ben yedek üyelerimle çalışmalarımıza devam edebilirdim. Hem bu konuyla gündem meşgul olmazdı hem de sizlerin değerli vaktini çalmazdık. Onlar adına sizlerden özür diliyorum.

Bu kardeşlerim madem odamızın menfaatini düşünüyorlardı da neden odamızı bir sürü masraf ederek seçime götürdüler, kendileri istifayı düşünmediler. Çünkü onlara göre koltuk tatlı beni istifa ettirip kendileri başkan ve başkan yardımcısı olacaklardı görüldüğü üzere hiç hizmet etmeden yan gelip yatacaklardı. Anlaşılıyor ki bu kardeşlerimizin derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

Yönetimdeki bazı kardeşlerim şahsıma yönelik ağıza alınmayacak terbiyesizce ithamlarda bulunup hakaretler ettiler, aynı kelimeleri terbiyem el vermediği için kullanmadım ama kendilerine misli ile iade ettim. Bundan başka yapılan ve söylenenleri edebim ahlakım el vermediği için burada açıklayamıyorum. Bu kişilerin isimlerini öğrenmek sizlerin üzerine düşmektedir. Ben şahsım adına çok şükür bilerek yanlış düşünce ile çalışma yapmadım. Bilmeden bir yanlışlık yaptımsa da siz esnaflarımızdan özür dilerim. Çünkü çalışan hata yapabilir ama iş yapar, çalışmayanın bir hatası olmaz ama ortada iş de olmaz.

Ben şu an üç kulvarda varımla yoğumla mücadele etmeye çalışıyorum;

  1. Önce kendi işletmem var Börekciler Kapıyı ayakta tutmaya çalışıyorum. Kendim dahil 17 kişi çalışmaktayız, şu son dönemdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı işçi çıkarmamak için ayaklarımı diriyorum. Hatta esnafımızca da malum elimden geldiğince etrafıma iş vermeye çalışıyorum.
  2. Bu kadar iş tempom arasında Ahşap Fuarı kapsamında altı kez Kastamonu Valiliğindeki fuar toplantılarına katıldım. Ayrıca fuar kapsamında Vali Beyi ve Kastamonu Birim Amirlerini ve Müdürlerini Tosya’mıza davet ederek Doğramacı Hotelde yedi yıl sonra ilk defa başarılı bir fuar toplantısı yaptık. Bu bağlam da hiçbir menfaat gözetmeksizin marangozlar odası üyelerimiz ve ticaret odası üyeleri meslektaşlarımızı ayırt etmeden iki gün süre ile 36 esnafımızı bire bir gezerek toplantıya davet ettim.
  3. Seçime karşı olmamı bilmelerine rağmen ben Rize’de iken yönetimdeki kardeşlerimizin tek taraflı olağanüstü seçimli genel kurul kararı alması sebebi ile şu ekonomik kriz ortamında seçim işleri ile mücadele etmek zorunda kaldım. Bu alınan seçim kararını sizlerin özgür iradesine yapılan bir darbe olarak görüyor ve sizlerden özür diliyorum çünkü bunları listeme ben yazdım. Demek ki ben adam sarrafı değilmişim, yol arkadaşlarımı iyi seçememişim.

Şimdi de seçim kararı alan yönetici kardeşlerimizin haricinde karşıma fırsatçı bir aday daha çıkmış, derler ya yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Bu fırsatçı şahıs nasıl olsa kendi yönetimi Börekci başkana haksız bir darbe vurdu bir darbede ben vurayım diye meydanlara çıktı. Oysaki bu şahıs benim yönetim kurulum seçim kararı aldıktan sonra Rize’de iken bana whatsapptan yazarak ve telefonla arayarak bana yapılan davranışların yanlış olduğunu, bu konuda yanımda olduğunu benim yönetimime girmeyeceğini ve oda başkanlığına aday olmayacağını söylemesine rağmen kendi beyanını redderek tekrar aday oldu. Acaba hangi akıl hocalarının etkisinde kalıp kendi sözüne sadık kalmadı. Bundan da anlaşılıyor ki bu şahsın eline yetki ve fırsat geçerse acaba hangi sözüne güvenilecek. Bu şahsın davul boynunda tokmak başkasında olduğundan esnafımızın menfaati için sağlıklı karar veremeyecektir. Aynı şahıs geçen dönemde Kamil KARA başkanı aynı bunların bana yaptıkları gibi düşürüp seçime gidebilmek için Kastamonu birlik başkanının yanına kadar gitti. Bunların yok aslında birbirinden farkları. Ha birisi Kastamonu’ya başkan Kamil KARA’yı düşürmek için gitti ha diğerleri beni düşürmek için seçim kararı aldı. Takdir ve karar sizlerin. Saygı duyarım.

Benim bu adaylara bir abileri olarak tavsiyem esnafımızın ekonomik sıkıntılı şu günlerinde birlik ve beraberlik adına esnafımızı bölmemek için adaylıktan çekilmeleri tek liste halinde seçime girilmesidir. Aklı selim düşünün seneye ALLAH Kerim.

Herkesin bir hesabı var ama Yüce Rabbimin de bir hesabı vardır inşallah. RABBİM SİZLERİN HAYIR GÖRDÜĞÜNDE ŞER, ŞER GÖRDÜĞÜNDE HAYIR VARDIR buyurmuşlardır.

Bundan dolayı:

KİMSEYE BOYUN EĞMEM SEÇİMLE GELDİM SEÇİMLE GİDERİM. SEÇİLİRSEM HİZMET EDERİM, SEÇİLMEZSEM HAKKIMI HELAL EDER GİDERİM. FIRSATÇILARADA PİRİM VERMEM. RABBİMDEN HAYIRLISI.

Değerli esnaf kardeşlerim benim Rabbimden başkasına veremeyeceğim hiçbir hesabım yok. Hakkımda yalan yanlış söylenen dedikoduları duyuyorum. Bu dedikoduları çıkaran fitneci ve fesatcılara pirim vermeyin. Bana meyve veren ağaç taşlanır diye teselli veriyorlar ama taşların büyüklüğünden dolayı ağacın dalları kırılıp kurumasın bir daha meyve veremez. Seçim günü yaklaştığı için hepinize ulaşamayacağımı düşünerek bu bilgilendirme yazısını yazdım. Kafanıza takılan en ufak soruda beni arayın. İstediğiniz yere gelip konunun doğrusu yanlışı hakkında bilgi veririm.  HODRİ MEYDAN. Zaten hakkımda söylenen yalan yanlış haberlerden dolayı günahlarımın döküldüğünü düşünüyorum.

Değerli kardeşlerim şahsıma gösterilen ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Ben insanları karşılıksız seviyorum. Sizlerin de göstermiş olduğu sevgi ve saygı bana çalışma azmi ve şevki vermektedir.

Yukarıdaki, bilgiler ışığında odamız seçime gidiyor. Değerli esnaf kardeşlerim elimde olmayan sebepler yüzünden erken seçime gidilmesinden dolayı yarım kalan sorunlarımızı çözmek ve yeni projeler hayata geçirmek için sizlerden yetki bekliyorum; zaman SACİTTİN BÖREKCİ’ye sahip çıkmak zamanıdır. Teşekkürlerimi sunuyorum. 11.09.2018

SACİTTİN BÖREKCİ

0 533 371 72 70

Tosya Marangozlar ve Bıçkıcılar Odası Başkanı

Marangozlar Odası Başkanı Sacettin Börekçi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

deneme bonusu veren siteler -
deneme bonusu veren siteler
- Goley90 - tiktok takipçi satın al - instagram likes - istanbul escort - mecidiyeköy escort - bakırköy escort - postegro - istanbul escort - Baywin - sahabet giriş - Aviator oynadeneme bonusu veren siteler -
deneme bonusu veren siteler
- Goley90 - tiktok takipçi satın al - instagram likes - istanbul escort - mecidiyeköy escort - bakırköy escort - postegro - istanbul escort - Baywin - sahabet giriş - Aviator oyna