Mavi Kapakla Aşalım

featured

Engelleri Mavi Kapakla Aşalım

Tosya Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü rehber öğretmenleri Nesrin Şahin ve Ali Dağcı tarafından başlatılan mavi kapak toplama kampanyası devam ediyor.

Organizatörlüğünü rehber öğretmenler Nesrin Şahin ve Ali Dağcı’nın yaptığı kampanyaya, Tosya Lisesi Müdürü Cüneyt Özil, Atabinenen Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Ertuğrul Ateşoğlu,okul öğretmenleri de dahil olmak üzere öğrencilerle birlikte herkes bu kampanyaya katılıyor.

Öğrenciler engelleri aşalım sloganıyla engelli vatandaşlara destek olabilmek amacıyla mavi kapak toplayarak bir engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye alabilmek için çaba gösteriyor. 

İdareci, öğretmen ve öğrenciler şuana kadar 2 çuval dolusu yaklaşık 15000 mavi kapak toplayarak kısa sürede bir adet tekerlekli sandalye almak için çalışmalarını devam ettiriyorlar.

Öğrenci ve öğretmenler topladıkları kapakları rehber öğretmen Nesrin Şahin’e teslim ederek her geçen gün mavi kapak sayısının çoğaldığını gözlemleyerek kısa süre sonra alacakları tekerlekli sandalyeyi bir engelli vatandaşımıza teslim edebilmenin heyecanını yaşıyorlar.

Öğrenciler kampanyanın daha etkin olabilmesi için okul koridorlarına, sınıflarına ve umuma açık olan herkesin görebildiği yerlere “mavi kapak toplayalım engelleri aşalım” şeklinde sloganlar yapıştırıyor.

Kapak toplayan öğrenciler kapmayanın büyük ilgi gördüğünü belirterek bir kapak da olsa kendilerine vererek herkesin kampanyaya katıldığını bu sayede kısa zamanda bu kapakların toplandığını söylediler.

Geçen yılda Atabinen Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri mavi kapak toplayarak bir adet tekerlekli sandalye almış ve engelli vatandaşımıza hediye etmişti.

Tosya Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri tarafından çevredeki sakat ve engelli vatandaşlara gıda yardımı yapılarak etkinlikler devam ettiriliyor.

 

Mavi Kapakla Aşalım

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!