Mevlid Kandili Coşkuyla İdrak Edildi

featured

Yurt genelinde olduğu gibi Mevlid Kandili ilçemizde de coşkuyla idrak edildi.

Mevlid Kandili nedeniyle ilçemizde vatandaşlar camilere akın etti, eller semaya açıldı, Yüce Yaratıcıya dua ve niyazda bulunuldu.

Mevlid Kandili nedeniyle bayanlar ve erkeklere yönelik olarak çeşitli programlar düzenlendi. Tosya Müftülüğü tarafından bayanlara yönelik dün saat 09.30’da ilçemiz Hacıdede Camiinde Mevlid Kandili Programı düzenlendi. Daha sonra Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ilçemiz Küba Camiinde bayanlar için Mevlid Kandili programı düzenledi.

Akşam namazına müteakip ilçemiz Ulu Camide Tosya İmam Hatip Lisesi tarafından Mevlid Kandili programı düzenlendi.

Mevlid Kandili nedeniyle halk dilinde Yeni Cami adıyla bilinen ilçemiz Mer’aş-i Abdurrahmanpaşa Camii’nde Tosya Müftülüğü tarafından yatsı namazına müteakip mevlidi şerif okundu.

Mübarek gün ve geceleri dua ve ibadetle geçirmek isteyen Müslümanlar camilere akın ediyor. Mevlid  Kandili nedeniyle İlçe Müftülüğü tarafından vaaz ve mevlidi şerif programı düzenlendi.   Din görevlileri tarafından okunan mevlidi şerife ilgi yoğundu. Kur’an-ı Kerim okundu,  ilahiler söylendi.  İlçe Müftüsü Eyyüp Demir gecenin önemini anlattı,  samimiyetle yapılan ibadetin daha makbul olduğunun altını çizdi. Yıl içerisinde bulunan mübarek gün ve gecelerin ibadetle geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Demir Mevlid Kandili’nin de en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Mevlid Kandili’nde Tosya’da camiler doldu taştı, camide yer bulmayanlar cami avlusunda yatsı namazını eda etti.

Müslümanlar geceyi ibadet ve dua ederek ihya etti.

Mevlid Kandili Coşkuyla İdrak Edildi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!