Müjde! Sokak Hayvanları Barınağı Geliyor

featured

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin geçtiğimiz gün Kastamonu’da bir dizi ziyarette bulundu. İlk olarak Devlet Su İşleri Bölge Müdürü ile yapılan görüşmede Kayseri Deresi Göleti ile ilgili gölet bağlantı yerinin değiştirilmesi ve 2018 yılında yapılacak olan tersip bendi ile ilgili görüş alış verişinde bulunuldu. Ayrıca gelecekte Tosya’nın içme suyu kaynakları, temini ve Kösen Çayırı göletinin durumu masaya yatırıldı.

 

Daha sonra Kastamonu İl Özel İdare Kanal ve Su İşleri Müdürü Şükrü Yenikapılı ile yapılan görüşmede 2018 yılında yapılacak kanal ve su çalışmaları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Ardından Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık’la yapılan görüşmede ise Tosya’daki vakıf eserlerinde yapılacak yenileme konusu masaya yatırıldı. Daha sonra Belediye Başkanı Kazım Şahin Mahalli İdareler Birliği meclis ve encümen toplantılarına katıldı. Yapılan toplantıda katı atıkların toplanmasına dair son durum ve bu katı atıklardan üretilecek elektrik enerjisinde gelinen son nokta tartışıldı. Ayrıca tüm Türkiye’ye örnek olacak bakanlık destekli bir modelle hem il merkezine hem de ilçelere hitap edecek düzeyde il merkezinde geniş bir alanda yapılacak sokak hayvanları bakım evinin hızlıca yapılması noktasında birlik meclisi ve encümeni karar alırken çalışmalara başlandı. Sokak hayvanları bakım evinde tedavi, kısırlaştırma, ameliyathane ve aşılama üniteleri olacak. Ayrıca mobil sokak hayvanları toplama araçları ile tüm ilçelerde ve il merkezinde sokak hayvanları toplanarak bu bakım evlerinde tedavi edilecek ve tiplenerek yeniden doğaya bırakılacak. 

Müjde! Sokak Hayvanları Barınağı Geliyor

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!