Öğrenciler Karnelerini Aldılar

featured

2014-2015 eğitim öğretim yılı sona erdi. İlk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler için tatil zili çaldı.

İlçemizdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören toplam 6bin 600 öğrenci ve 400 öğretmen ve idareci yaz tatiline girdi.  

Her okulda olduğu gibi Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nda da karne töreni düzenlendi.  Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin İpek, Efkan Dağlı ve Eyüp Gür, Okul Aile Birliği Başkanı Sacittin Börekçi, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul müdürü Mehmet Karadağ, kısa bir konuşma yaptı.  Karadağ konuşmasında;”bir eğitim öğretim yılı daha geride kaldı. Karneleri iyi olan öğrenciler bugün neşeli olarak evlerine gidecek. Çalışmayan ve karneleri düşük olan öğrenciler ise evlerine üzüntülü olarak gidecekler. Ama daha önünüzde uzun bir zaman var, bundan sonraki dönemlerde daha çok çalışarak bu açığı kapatabilirsiniz” dedi.

Konuşmanın ardından semazen ve mehter takımında yer alan anasınıfı öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu tarafından ödüllendirildi. Törende sporcular da ödüllendirildi. İlde dereceye giren sporculara ödülleri velileri tarafından verildi.

Okulda derece yapan öğrencilerden birinci olanla plaket ve başarı belgeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu tarafından 2.  ve 3.olan öğrencilere plaket ve başarı belgeleri şube müdürleri tarafından verildi.

Plaket töreninin ardından öğrencilere karneleri sınıflarında verildi. Törene katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu sınıfa giderek öğrencilerin karne, takdir ve teşekkür belgelerini verdi.  Pullu daha sonra anasınıfı öğrencilerinin karnelerini dağıttı.

Mithat Boyner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen karne töreninde konuşan okul müdürü Sıtkı Murat Demirci;” Sevgili öğrencilerimiz, Karnelerinizi bugün aldınız. Kiminiz sevindi, kiminiz üzüldü. Bu yıldan ders alarak seneye şu andaki karnenizden daha iyisi için çalışmalısınız. Rakibiniz kendiniz olmalısınız. Şunu unutmamalıyız ki her şey not demek değildir. Bizim öncelikli hedefimiz; Çevresine yararlı, devleti ve milletine bağlı, güzel ahlaklı, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine saygılı, kendisi ve çevresiyle barışık, mutlu bir nesil yetiştirmektir. Sizleri böyle görmek istiyoruz” dedi.    

Daha sonra öğrencilere sınıflarında karneleri ve takdir teşekkür belgeleri verildi.

İlçemiz okullarında eğitim gören ilköğretimde 4446 ortaöğretimde 2154 olmak üzere toplam 6600 öğrenci ve 400 öğretmen ve idareci için yaz tatili zili bugün çaldı.

Kastamonu il genelinde ise 4.139 okul öncesi, 18.415 ilkokul, 18,168 ortaokul, 16.482 ortaöğretim olmak üzere toplam 57,564 öğrenci bugün karne aldı.

Karnelerini alarak bir üst sınıfa geçmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler uzunca bir yaz tatiline girdi.

 

Öğrenciler Karnelerini Aldılar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!