Orman Köylülerine Yakacak Yardımı Yolda

featured

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere verilen yakacak yardımı genişletildi.

Geçtiğimiz yıllarda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelerin soğuk kış şartlarında mağdur olmamaları için kömür yardımı yapılıyordu. Ancak bu yardımdan şehir merkezi ve ova köylerinde oturan vatandaşlar yararlanıyor, dağ köylerinde (orman köyleri) vatandaşlar yararlanamıyordu.

Geçtiğimiz yıl 1500 aileye 1,5 ton kömür dağıtımı yapılmış ve bundan orman köylerinde oturan vatandaşlar yararlanamamıştı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na üye seçimi için yapılan toplantıda konuşan Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, orman köylerinde yaşayan yoksul ve yardıma muhtaç ailelere müjdeyi verdi.

Kaymakam Cıbır yönetmeliğin değiştiğini bundan böyle orman köylerinde yaşayan yoksul ve yardıma muhtaç ailelerden şartları uygun olanlara kömür yardımı yapılacağını söyledi. Kaymakam Cıbır; “köyde oturan vatandaşların ormandan odun getirmesine izin veriliyor fakat yaşlı olan yada ormandan odun getirecek imkanı olmayan vatandaşlarımız var. Bu durumdaki vatandaşlarımıza devletimiz yakacak yardımı sağlıyor, bundan sonra yakacak yardımından orman köylerindeki yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız da yararlanabilecek” diye konuştu.     

 

Orman Köylülerine Yakacak Yardımı Yolda

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!