Partiler Konuştu, Halk Dinledi

featured

Not: Yedi Haziranda,

Partiler Konuştu, Halk Dinledi

07 Haziran 2015 seçimlerine bir hafta kala seçime katılan siyasi partilerden ilçemizde teşkilatı bulunan 4 siyasi parti dün ilk mitinglerini yaptı.

İlçe Seçim Kurulu tarafından çekilen kura sonucunda partilerin saatleri belirlendi.  Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ilk miting saat 13.30’da Saadet Partisi tarafından yapıldı.

Açılış konuşmasını Saadet Partisi Tosya İlçe Başkanı Mehmet Torun yaptı. Konuşmasına halkı selamlayarak başlayan Torun izleyicilere teşekkür ederek 7 Haziran 2015 günü yapılacak olan seçimlerin ülkemize, milletime ve ilimize ve ilçemize hayırlı olması dileklerinde bulundu. Mitingte halka hitap eden Saadet Partisi Kastamonu Milletvekili Kastamonu Milletvekili adayı Yüksel Canpulat partisinin seçim programını anlattı.

Milli Görüş’ü anlatan Canpulat şöyle konuştu;”Milli görüşü anlamak için şunu bilmek lazım. Malazgirtte bir kılıç olup parlamadan. Kosova’da Niğbolu’da mermi olup yapmadan, Kanuni olup Viyana kapılarına dayanmadan, Sultan Fatih olup İstanbul’un Fethinde atını denize sürmeden, ulubatlı hasan olup burca sancağı dikmeden, Çanakkale’de Seyit Çavuş olup 200kgmermiyi namluya sürmeden, Kıbrıs’ta düşman satıhları arasına girmeden Milli Görüş’ü anlayamaz Milli Görüşçü olamazsınız.

Size Milli Görüş’ü Avrupalı fikir babalarının gözüyle anlatmak isterim. Milli Görüşü temsil eden bu partiler koalisyonlarda görev aldılar, Türkiye üzerindeki planlarımızı devamlı erteledik. 1996 da Refah Partisi 11 ay iktidar oldu, 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, netice olarak Türkiye üzerindeki plan ve projelerimizi 20 yıl erteledik beyanında bulunuyorlar” dedi.  Takdim ve sunuculuğunu İsmail Sarıoğlu’nun yaptığı Saadet Partisi mitingi saat 14.15’ te sona erdi.

İkinci miting saat 14.30’da  Ak Parti tarafından yapıldı.

Selamlama konuşmasını Ak Partili Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin yaptı. Şahin konuşmasında;       “2002den 2015 e bu ülkede hangi hizmetlerin yapıldığını nelere sahip olduğumuzu 2002 de ambulansın lastiğini alamazken, benzin koyamazken, mazot koyamazken, bugün Tosya gibi en ücra köşelere nasıl ambulans helikopterle hastaların taşındığını, ta Kilkuyu’dan, Unduk’tan, Bürnük’ten özürlü çocuklarımızın nasıl taşındığını 2002 de  70 cente muhtaçken bugün Müslümanların birliğinden dirliğinden bahseden siyasilerimize inat dünya Müslümanlarına nasıl el uzatıldığını Türk Milletinin ecdat yadigarı anavatanlarındaki kültür mirasının nasıl korunduğunu bugünlere nasıl ulaştırıldığını bizden iyi sizler biliyorsunuz” dedi.

Mitingde halka hitap eden Ak Parti Kastamonu Milletvekili Adayı  hemşerimiz Zafer Nalbantoğlu konuşmasına halkı selamlayarak başladı. Nalbantoğlu konuşmasında; “Doğduğum büyüdüğüm mahallelerinde oynadığım insan olmayı adam olmayı mert olmayı gönlü açık mütevazi olmayı öğrendiğim bu topraklarda sizlerin kardeşi evladı abisi olmanın gururu ile karşınızdayım. Hepinize selam olsun.

Bu meydanlar bu kalabalıklar şahit ki inşallah Allah bize bu dönem milletvekilliğini nasip edecek ve Tosya’nın 30 yıllık milletvekilliği hasreti sizlerin desteğiyle dualarıyla sona erdireceğiz. 

2011 yılı yine buradaydım ve siz evladınıza sahip çıktınız. Destek oldunuz. 2011’de sabah saat 8.00’de çıkıp gece 2.00’lere kadar nasıl gezdiysek çalıştıysak şimdide aynı şekilde çalışıyoruz.

Ve siz geçen dönem bizi desteklediniz ne kaybettiniz. Tosya olarak yatırımları eğitimden sağlığa tarım ve hayvancılıktan ulaşıma kadar bir çok yatırım aldık. Almaya devam ediyoruz. Ve Tosya’nın ismini tüm Türkiye’de duyurdunuz. Bakınız geçen iki hafta önce Kastamonu’dan bi arkadaşımız köşke davetliydi üniversiteli arkadaşlarımızdan gitmeden önce benim yanıma geldi. Dedi ki Cumhurbaşkanımızın yanına gidiyorum dedi. Bişey söyleyecek misiniz  vekilim dedi. Ben de dedim ki Cumhurbaşkanımıza selam söyleyin selamlarımızı iletin dedim.  Tabi ardan zaman geçti ben unuttum genç arkadaşımız koşarak geldi dedi ki Sayın vekilim Cumhurbaşkanımıza 400 kişiydik görüştük çok kısa görüşme imkanım oldu. Ve sadece dedim ki zafer Nalbantoğlu’nun size selamı var dedim Oda dedi ki sende Zafer ve Tosyaya selam söyle dedi. Bu sizlerin vermiş olduğu güçle Türkiye’nin en başındaki ismin bile bizim ismimiz zikredildiğinde Tosya ibaresini anmasından sizlerin verdiği destek ve dualarla mevcuttur.

Ve şunu söylüyorum herkes kendine göre hesap yapıyor kitap yapıyor. Biri diyor 2 tane MHP gider 1 CHP gider birisi  1-1-1 gider hesap 4 işlemi yapamayanlar çıkmışlar hesap yapıyorlar kitap yapıyorlar hesap ortada  belli inşallah biz 3-0 gideceğiz. Bu işler bide nasip kısmet işi dostlar. Herkesin bi hesabı kitabı var ama en büyük hesap Allah’ın hesabıdır. Bakın önceden MHP den hemşerimiz 1. Sıra adayı idi  MHP baraj altı kaldı gidemedi, nasip değilmiş. Ama diğer hemşerimiz 4. Sıradaydı. Anavatan Partsisinden 4. Sıra olmasına rağmen gitti. Herkesin bi hesabı varsa Allahü Telanın da hesabı vardır.

Ve şairin dediği gibi dedim ya Allahü Telanın hesabı vardır Sakın kader deme, Kaderin üstünde bi kader vardır, Ne yapsalar boş göklerden gelen bi karar vardır, Gün batsa ne çıkar geceyi onaran bir mimar vardır, Yanmışsam küllerimden yapılan bir hisar vardır, Yenilgi yenilgi büyüyen bir Zafer vardır, Sırların sırrına ermek için sizde bir anahtar vardır. Ve siz bu anahtarla destekle ve dualarla inşallah bizi meclis’e taşıyacaksınız.

Biz burada Tosya’nın evladı olarak sadece Ak Parti’den değil diğer partilerden de MHP’den CHP’den Saddet’ten de destek istiyoruz. Artık bu bizim milli maçımız. Milli davamız. 2011’de Allah razı olsun 21bine yakın oy verdiniz. Ama 8bin 500’de diğer partilere gitti. Ve biz 6bin 500 oyla seçimi kaybettik. Ben diğer partilere oy verenlere kardeşlerime arkadaşlarıma soruyorum. Diğer muhalefet partideki arkadaşımız kişiliğine hiç bi lafımız yok. Hepsiyle arkadaşız dostuz.  4 yıl boyunca milletvekili olarak görev yaptı. Kastamonu’ya Tosya’ya ne yapabildi soru önergesi vermekten başka? Ne hizmet getirebildi? Birdaha seçilse ne yapabilir? Ve biz inşallah Ankara’ya vekil olarak gidersek 3 koldan 19 tane ilçemize 1071 tane köyümüze ve Tosya’ya hizmet götüreceğiz, çözüm üreteceğiz, dertlerinizi dinleyeceğiz inşallah” dedi.  

Mitinginde konuşan AK Parti Milletvekili ve 25’inci dönem Milletvekili Adayı Mustafa Gökhan Gülşen, Türk Bayrağını Türkiye’nin her köşesinde dalgalandırmaktan şeref duyduklarını söyledi.  Milletvekili Gülşen 81 ilde var olduklarını belirterek; “Türkiye’nin tamamında hizmet eden tek parti AK Partidir. Milliyetçilik lafla değil üreterek hizmet ederek olur” dedi.

Tosya’da hitap eden Milletvekili Gülşen, Zafer Nalbantoğlu’nu sizlerin desteğiyle inşallah  Meclise taşıyacaklarını ifade etti. Türk bayrağını ülkenin her köşesinde dalgalandırmaktan şeref duyduklarını söyleyen Milletvekili Gülşen 81 ilde var olduklarını kaydetti. Türkiye’nin tamamında hizmet eden tek partinin AK Parti olduğunu söyleyen Milletvekili Gülşen; “Milliyetçilik lafla değil üreterek hizmet ederek olur” dedi.

Kastamonu’nun her köşesinde birçok hizmet yaptıklarını söyleyen Milletvekili Gülşen bu hizmetlerden Tosya’nın da faydalandığını söyleyerek, Tosya’ya doğalgaz getirildiğini, organize sanayinin bölgesinin yapıldığını Devlet Hastanesi ve Huzurevi gibi birçok yatırımın kazandırıldığını kaydetti.

Milletvekili Gülşen, 2015 programında bulunan Hükümet Konağı, Aile Hekimliği, Toplum Sağlık Merkezi ve Adliye Sarayının Tosya’ya kazandırılacağını ifade etti.

Saat 15.30’da ise 3. Miting Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yapıldı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı İsmail Okuducu katılımcılara teşekkür ederek partilerinin ilk mitinglerini yaptığını söyledi. Mitingte halka hitap eden CHP 3. Sıra Milletvekili adayı Yılmaz Karakoç partilerinin seçim programını anlattı.  Mitingte konuşan 2. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Şen hizmet için yola çıktıklarını belirterek Tosya’ya en iyi hizmetleri getirmek için çalışacaklarını söyledi. Mitingte konuşan CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya Tosya’ya ve Kastamonu’ya hizmet için çalışacaklarını söyledi. Yaşanabilir bir Türkiye İçin Yaşanabilir bir Tosya için çalışacaklarını belirterek vatandaşlardan destek istedi. 

Saat 16.30’da son miting Milliyetçi Hareket Partisi tarafından yapıldı. Halka hitap eden Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu partilerinin parti programını anlattı.  Hamzaoğlu konuşmasında; “her kesimin ekonomik refaha kavuşmasının teminatı olacağız,tarımda modern işletmeciliğe dönüşüm saplayacağız, hayvan üreticilerinin yem ve kepek başta olmak üzere kullandıkları girdilerdeki KDV’yi yüzde 1’e düşüreceğiz, çiftçimizin canını yakan mazotu, 1,75 Tl’ye indireceğiz, sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV almayacak ve çiftçilerimizin ucuz elektrik kullanmalarını sağlayacağız, kamuda çalışan işçilerimizi kadroya geçireceğiz. Ben liseyi Tosya’da okudum, Tosya’nın ekmeğini yedim  ve Tosya için çalışacağım” dedi.

Partiler Konuştu, Halk Dinledi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!