Polis Teşkilatı 169.ncu Yaşını Kutladı!

featured

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169.ncu yıldönümü törenlerle kutlandı.

Tören saat 9.30 da İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt’un Atatürk Anıtı’na Çelenk sunumuyla başladı. Törene Kaymakam Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkan Vekili Fazıl Ateş,  Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir, Cumhuriyet Savcısı Barış Kurt, Hakimler Mehmet Mustafa Göğüş, Yüksel Aras, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Metin Ekşi, CHP İlçe Başkanı Mustafa Söylemez, MHP İlçe Başkanı İsmail Yur, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Serap Saroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mesut Şeker Cemalettin İpek, Kütüphane Müdürü Mustafa Özipek, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Koç, daire ve kurum amirleri, okul müdürleri, polis memurları ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Rıfat Yılmaz tarafından yapıldı. Yılmaz konuşmasında; “ilk defa polis adı verilen polis teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan polis nizamnamesi ile kurulmuştur. Polis anayasa kanunlar tüzükler ve yönetmeliklerin kendine verdiği yetkiyle cesaret ve feragat fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası milletin huzur ve güvenliği için kutsal yenme bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir.

Polisin hedefi öncelikle suç işlenmesini önlemektir. Eğer suç işlenmiş ise suçla ilgili delileri ve şüphelileri tespit ederek yakalayıp Cumhuriyet başsavcılığına teslim etmektir. Bölücü teröre karşı ve gençliğimizin büyük belası uyuşturucuyla mücadele trafik terörü başlıca öncelikli görevlerimiz arasındadır” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz tarafından yapıldı. Türköz konuşmasında;”huzur ve güvenliğimizin teminatı olan Türk Polis Teşkilatımızın Kuruluşunun 169.ncu yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. İnsanın var olduğu yaratıldığı günden itibaren toplu halde yaşamanın bir gereği güvenlik ihtiyacıdır. Bütün bu özgürlükleri teminat altına alabilmek için güvenli bi ortam yaratmak zorundasınız. Dolayısıyla bu iki açıdan kurumların tarihine bakıldığında en eski kurumların başında güvenlik güçlerinin mensup olduğu kurumlardır.

10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan polis nizamnamesiyle kurulan polis teşkilatı huzur ve güvenin sağlanması insanlar arasındaki bağların geliştirilmesi ve güçlendirilmesi ve refahın geliştirilmesi anlayışına da katkı sağlamaktadır” dedi.  

Günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Meslekte başarılı olan polislere Kaymakam Mehmet Türköz tarafından başarı belgesi verildi.

Törenin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde 169.ncu yıl kokteyli verildi.

Polis Teşkilatı 169.ncu Yaşını Kutladı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!