Rektör Gökçebay, istifa edince öğretim üyesi ve öğrenciler göbek attı

featured

Rektör Gökçebay, istifa edince öğretim üyesi ve öğrenciler göbek attı

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay`ın 12 Haziranda yapılacak milletvekili genel seçimi için aday adaylığı için görevinden istifasını açıkladığı saatlerde bir grup öğretim üyesi ve öğrenci, davul zurna çalarak kutlama yaptı.

Gökçebay, Rektörlük Senato Salonu`nda düzenlediği basın toplantısında, siyasete girme kararı aldığı için emeklilik başvurusunu iki ay önce yaptığı söyledi.

 Rektörlük döneminde yaptığı hizmetleri anlatan Bahri Gökçebay, rektörlük seçimlerine kadar vekaletin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Tabak`ta olduğunu, yarım kalan işleri vekilinin takip edeceğini ifade etti.

Gökçebay, aday adayı olacağı CHP`ye bugün üyelik kaydını yaptıracağını bildirdi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay`ın açıklama yaptığı saatlerde, Aktekke Mahallesi`nde bulunan eski kampüste toplanan bir grup öğretim üyesi ve öğrenci, davul zurna eşliğinde uzun süre halay çekti.

Grup arasında bulunan Eğitim Fakültesi Sekreteri Serdar Safran da “Gökçebay“ imzalı, ve üzerinde “yetersiz ve bilgisiz“ yazılı sicil notunu yakasına asarak, davul zurna eşliğinde arkadaşlarına eşlik etti.

Rektör Prof. Dr. Gökçebay`ın istifasını kutlayan grup adına konuşma yapan Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı, bir süre önce kaybettikleri Yrd. Doç. Dr. Emin Baydil`in, “Rektör üniversiteden ayrıldığı gün davul zurna çaldırın`` vasiyeti olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“4 yıldır devam eden dönemi değerlendirmek ve bu kabusun bitmesi üzerine buraya geldik. 4 yıl boyunca insanlık dışı birçok eyleme tanık olduk ve birçok mağduriyet yaşadık. Sürgünler oldu, sözleşmeler iptal edildi. Bu yaşadığımız olaylar neticesinde kimi arkadaşlarımızı kaybettik kimi arkadaşlarımız hastalıklara yakalandı. Demokrasi, hukukun, üstünlüğünün, insan haklarının günümüzde en üst düzeye çıktığı bir dönemde, bir üniversitede yaşananları ancak davul-zurna ile teneke çalarak protesto edebilirdik. Arkadaşlarımızın, sicili bozuldu, sicilleriyle oynandı. Sicillerine yetersiz, bilgisiz gibi ifadeler yazıldı. Ben de Cide`ye sürüldüm ve 16 ayda 21 bin kilometre yol katettim. Ancak mahkeme kararıyla geri döndüm.``

“DEMOKRATİK BİR HAKTIR``

Davullu zurnalı kutlama devam ederken açıklamalarını sürdüren Rektör Gökçebay, gazetecilerin kutlama ile ilgili sorusu üzerine şunları ifade etti:

``Yapsınlar tabii demokratik bir haktır. Keşke bütün fakülte ve yüksek okullarımız inandıkları konular nedeniyle böyle yapabilseler. Özgür ve demokratik bir üniversitede bunun olması normaldir. Bu davul-zurna çalmayı benim arkamdan çalma olarak değerlendiriyorum. Hiç önemli değil. İnsanlar hakkında her şey söylenebilir. Yeter ki, rencide edici ve hakaret içermesin. Herkes özgür olarak isteğini söyleyebilir. Ben buna da tepki göstermem. Hiç rahatsız da olmam. Başbakana ıslık çalanları polis götürüyor. Keşke beni de çağırsalardı bende onlarla halay çekerdim.``

 

Rektör Gökçebay, istifa edince öğretim üyesi ve öğrenciler göbek attı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!