Rektör, öğrencilerin hazırladığı yer sofrasında iftar yaptı

featured
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. SEYİT AYDIN, SINAVLARI NEDENİYLE EVLERİNE GİDEMEYEN ÖĞRENCİLERİN HAZIRLADIĞI YER SOFRASINA KONUK OLDU VE ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE İFTAR YAPTI. (VEDAT YUNUS İKİZOĞLU/KASTAMONU-İHA)

Kastamonu Üniversitesi Rektörü, sınavları nedeniyle evlerine gidemeyen öğrencilerin hazırladığı yer sofrasına konuk olarak öğrencilerle birlikte iftar yaptı.
Sınavları nedeniyle memleketlerine gidemeyen ve Ramazan ayını ailelerinden uzak geçiren öğrencilerin iftar sofrasının konuğu Üniversitesi Rektörü ile akademisyenler oldu. Öğrencilerinin iftar davetini kırmayan Rektör ve akademisyenler, Ramazan ayında ailelerinden uzak iftar yapmaya çalışan öğrencilerin yer sofrasına konuk olarak, iftar açtı. Rektör Aydın, öğrencilerle birlikte iftar yaparken öğrencilik günlerini yeniden yaşadığını söyledi. Kendi elleriyle hazırladıkları yemekleri Rektör ile paylaşan öğrenciler ise akademisyenlerin de katıldığı iftar ile büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.

“Ailelerinden uzakta iftar açan öğrencilerimizin yanlarında olmak istedik”
Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen kazada 5 öğrencilerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Seyit Aydın, kazada hayatlarını kaybeden öğrencilerine Allah’tan rahmet, ailelerine ise baş sağlığı diledi. İftar sofrasında öğrencilerle sohbet eden Rektör Aydın, öğrencilerin sorunlarını dinleyerek, sorunların çözümü noktasında yapılması gereken ne varsa yapacaklarını kaydetti. Öğrencilerle birlikte yer sofrasında iftar açtıkları için çok mutlu olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, “Öğrencilerimizin evlerine misafir olduk. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizleri gerçekten çok güzel ağırladılar. Allah niyetlerini kabul etsin. Tüm öğrencilerimizin, Kastamonu halkının ve İslam aleminin Ramazan ayı mübarek olsun. Öğrencilerimizle birlikte iftar açmaktan, yer sofrasında oturmaktan büyük keyif aldık. Yer sofrasında yediğimiz yemek bizleri talebelik yıllarımıza götürdü. Üniversitemizdeki öğrencilerimizin büyük bir kısmı okulları bittiği için evlerine gittiler. Şu anda sınırlı sayıda öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz Ramazan ayının ilk günlerini ailelerinden uzak geçiriyorlar. Biz de ailelerinden uzakta iftar açan öğrencilerimizin yanlarında olmak istedik. Bu öğrencilerimizin sınavları bitince onlar da memleketlerine giderek iftarlarını aileleri ile birlikte açacaklar” dedi.

“Ramazan ayının ilk dönemlerini geçirmek isterdim ama olmadı”
Rektör ve akademisyenleri iftar masalarında ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Orman Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi Ahmet Orhan Gülsavar ise, “Sınavlarımızın bitmesi sebebiyle arkadaşlarımızın birçoğu evlerine ulaştılar. Yalnız biz evimize gidemedik. Ben Osmaniyeliyim. Evim Kastamonu’ya bayağı bir uzak. Ben de ailemle birlikte Ramazan ayının ilk dönemlerini geçirmek isterdim ama maalesef olmadı. Şu dönemlerde Ramazan’ın ilk günlerini arkadaşlarımızla birlikte geçiriyoruz. Sayın Rektör Hocamızın teşrifleri ile bu Ramazan ayında güzel bir iftar geçirmiş olduk. Hocamız bizleri çok memnun etti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca geçen hafta çok üzücü bir olay yaşadık. Meydana gelen trafik kazasında 5 arkadaşımız hayatını kaybetti. Kazada hayatlarını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ise baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.
İftarın ardından öğrenciler, Rektör Aydın ve akademisyenlere çay ikramında da bulundu. İHA

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. SEYİT AYDIN, SINAVLARI NEDENİYLE EVLERİNE GİDEMEYEN ÖĞRENCİLERİN HAZIRLADIĞI YER SOFRASINA KONUK OLDU VE ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE İFTAR YAPTI. (VEDAT YUNUS İKİZOĞLU/KASTAMONU-İHA)
Rektör, öğrencilerin hazırladığı yer sofrasında iftar yaptı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!