Şehiriçi Trafiğinde Yeni Düzenleme

featured

ŞEHİRİÇİ TRAFİĞE YENİ DÜZENLEME

İlçe Trafik Komisyonu tarafından şehiriçi trafiği düzenlemek için alınan kararlar uygulamaya konuluyor. Buna göre cadde ve sokaklardaki park süreleri ile ağır tonajlı araçların ve traktörlerin şehir içine girişleri de düzenleniyor. Okul önlerine özel önelemlerin alınacağı kararların satırbaşları şöyle:

·         Traktör ve Kamyon türü araçların her gün 08:00-18:00 saatleri arasında ilçe merkezine girişi yasaklanıyor. Ancak tarla ürününü pazarda değerlendirmek isteyen köylü vatandaşımızın ve pazarcılık yapan Pazar esnafının mağdur edilmemesi için halk pazarına pazar yükü getirmek amaçlı gelen traktör ve kamyonların yalnızca Pazartesi günleri 08:00-18:00 saatleri arasında girişlerine izin verilmesi diğer günlerde ilçe merkezine girişlerinin yasaklanması.

·         100. Yıl Caddesinin ilçe merkezi istikametinden Ahmet Yesevi Caddesi ile kesişen kesime kadar -Hastane Köprüsü ile Dörtyol Benzinliğinin üzerindeki köprü arası- tek yön trafiğe açılıyor ve Ahmet Yesevi Caddesinden gelen araçlar için sola dönüş yasaklanıyor. 100 Yıl Caddesinden Ahmet Yesevi Caddesi istikametine yolun sağ tarafından bağlanan cadde ve sokaklara sola dönüş yasaklanarak sağa dönüş mecburi hala getiriliyor.

·         İlçe merkezinden geçen ana arteller üzerinde bulunan Sakarya, Namık Kemal ve Fevzi Paşa İlköğretim Okulu önlerine hız kesici butonların konularak “Dikkat öğrenci çıkabilir!” trafik işaret levhası ile yaya geçidi şeritleri çizilerek, öğrencilerin trafik yönünden güvenliklerinin sağlanması;

·         İlçe merkezinden geçen Rıhtım Boyu Caddesi, Hükümet Caddesi, 100. Yıl Caddesi ve Kastamonu Caddelerine gidiş istikametlerine göre sağ taraftan bağlanan sokak ve caddelere DUR ya da YOLVER trafik işaret levhaları konuluyor.

·         Cumhuriyet Meydanında bulunan tören alanına araç parklarını engelleyici estetik görünümlü fiziki tedbirler alınarak bu alan araç parkına yasaklanıyor.

·         İlçe merkezi girişi olan Kastamonu yolunun birleştiği Hastane Kavşağından Sakarya ilköğretim Okulu üzeri olan Cebeci Sokağa kadar; Sakarya İlköğretim Okulu karşısından, ilçe girişine göre Metin Yüksel Karakaş Caddesinin kesiştiği noktaya kadar; Metal Sanayi Sitesinden Cumhuriyet Meydanına kadar; Namazgah Caddesinin devamı olan Abdurrahman Paşa Sokak ile Fazıl Boyner Caddesine ve alış veriş merkezi olan Mutaflar, Yemeniciler, Uzun Çarşı ile bu caddeleri dikine kesen İsmail Boyner, Vakfı, Bedesten ve Pazar Camii Sokaklarına yolun sağ tarafına olacak şekilde kısa süreli alışveriş, indirme-bindirme yapılabilmesi için tek sıra halinde 20 dakika süre ile geçici park izini veriliyor. Daha önceki uygulama da bir saat parka izin veriliyordu.

Bu kararların ardından şehiriçi trafiğinde büyük rahatlama yaşanacağı tahmin ediliyor.

Belediye Basın Bürosu

Şehiriçi Trafiğinde Yeni Düzenleme

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!