Sezonun İlk Yaren Ocağı Yandı

featured

Yaren meclisi Küçükbaşağa Metin Büyükdeğerli’nin ocağı yakmasıyla sezonu açtı.

İlk yaren ocağının yakıldığı geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 20.00’de başlayan program yaren geleneği olarak selamlama seremonisi ve ardından davetlilere sıcak ıhlamur ikramı ile başladı.

Geceye Küre’den, ilçemizden ve ilçemizde ikamet eden Suriyeli davetliler katıldı. Sezonun ilk ocağının yandığını belirten Başağa Fatih Lepeci  Yaren Meclisi ve Yaren Kültürü hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Yaren meclisinin Başağası olan Fatih Lepeci ve Küçükağa Metin Büyükdeğerli davetlilere hoş geldiniz sefalar getirdiniz, yaren meclisimizi şereflendirdiniz dedikten sonra Erol Sevdi’nin müzik eşliğinde açılış karşılama töreni yapıldı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise yöremize has halk oyunları, musiki söyleşileri ve orta oyunları oynandı. Yemek ikramında bulunuldu. Yaren ağaların sergilediği orta oyunlar özellikle şehir dışından gelen konukların bir hayli dikkatini çekti. Yapılan orta oyunlarında unutulmaz anlar yaşandı.

Gece yarısına kadar süren davetin bitiminde Başağa Fatih Lepeci, katılımlarından dolayı teşekkür etti. Gece hakkında davetlilerden yorum istedi.

Misafirler ise “bu gece bizim için çok farklı oldu bilgisayarın, televizyonun ve internetin olmadığı bir yerde saatlerce eğlenceli unutulmaz anlar yaşadık ocağınız daim olsun dediler.

Küçükbaşağa Metin Büyükdeğerli ise konuşmasında “ her yıl bu etkinlikleri yapıyoruz. Sıcak ve Samimi bir ortam emeği gecen bütün yaren ağalara teşekkür ediyorum” dedi.

Gece yarısından sonra misafirler geleneksel Cezayir Marşı eşliğinde uğurlandı.

Sezonun İlk Yaren Ocağı Yandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!