TODEF’ten Tosya’lılara Boğaz Turu

featured

Tosyalılar Tek Yürek

TODEF’ten Tosya’lılara Boğaz Turu

İstanbul’daki Tosyalıları tek çatı altında birleştiren TODEF bir ilke daha imza atarak Tosya’yla özdeşleştirdi.

İstanbul’da faaliyet gösteren Tosya derneklerin tek çatı altında toplandığı Tosya Dernekler Federasyonu bir ilke imza attı.

İstanbul’da düzenlediği faaliyetlerle Tosyalılar arasına birlik ve beraberliği sağlayan ve TODEF geçtiğimiz hafta sonu kaynaşma kahvaltısı düzenledi. İstanbul’daki Tosyalılarla Tosya’da ikamet eden Tosyalıları bir araya getiren kaynaştırma kahvaltısına katılım yoğundu.

Siyasetçisinden bürokratına, sanayicisinden işadamına, sanatçısına, basın mensuplarından sivil toplum kuruluş temsilcilerine, muhtarlarından yerel yöneticilerine kadar hemen her kesimden temsilcilerin katıldığı birlik ve beraberlik amacıyla düzenlenen kahvaltıda gündem Tosya oldu, Tosya’nın birlik beraberliği oldu, Tosyalıların kaynaşması oldu.

TODEF tarafından düzenlenen kaynaşma etkinliği kahvaltı ile başladı. Üsküdar Belediyesi’nin sponsorluğunda Valide Sultan Gemisinde boğaz turu eşliğinde verilen kahvaltıda bir araya gelen Tosyalılar tek yürek oldu.

Kahvaltıda kısa bir selamlama konuşması yapan TODEF Başkanı Ali Tekin hoş geldiniz diyerek konuşmasına başladı.  Birlik beraberlik içerisinde bir bütün olarak Tosyalılar birlikte hareket edeceğiz diyen Ali Tekin; “Bu sabah ki boğaz gezisi kahvaltı programımıza hoş geldiniz. Kıymetli hemşerilerim hepinizin malumu şu an hepimiz aynı geminin içindeyiz. Bu gemi su alırsa herkes batar. Bu geminin su almaması lazım. Bu gemi batmaması lazım. Biz İstanbul’da Tosya siyaseti yapmak zorundayız. Sadece Tosya Partisi ve Tosya siyaseti yapacağız. Bunun dışında farklı bir siyaset yapmayacağız. Tosyalılar birlik beraberlik içerisinde bir bütün olarak hareket edeceğiz.

Partiler üstündeyiz arkadaşlar bunu iyi bilelim. Sivil Toplum Kuruluşları partilen üstündedir, kurumdur. Dolayısıyla siyaset yapmamız etik değildir, bu anlamda siyasete girmeden birlik beraberlik içerisinde bölgesel anlamda hemşerilerimizin Tosyalı hemşerilerimizin Tosyalının olmadığı noktada Kastamonulu hemşerilerimizi destekleyeceğiz.

Bu programı bize tahsis eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e ve Üsküdar Belediyesine ve katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sanayici ve İşadamları adına konuşan Tosyalı Sanayici İsmail Cesur, “Sevgili hemşerilerim, ben İstanbul’da sanayiciyim.  İstanbul’a dedem gelmiş. Ekmeğimizi İstanbul’dan kazanıyoruz. Hiçbir zaman memleketimize milletimize ihanet etmedik. Milletimizin yanında olduk sanayiciler olarak. Bizim için kahraman sadece cephede yapılan değil, sanayide de üretimde de yapılanlar kahramanlıktır. Ben  Tosyalı kahraman sanayicileri tebrik ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepimize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Kazım Şahin değerli hemşerilerim çok güzel bir kahvaltı, ben sözlerimin başında Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen’e çok teşekkür ediyorum. Tosyalılara Kastamonululara ev sahipliği yapıyor, tekrar Tosyalılar adına Kastamonulular adına şükranlarımı sunuyorum. Çok güzel bir kahvaltı dedik. Çok dostları hemşerilerimizi bir arada gördük. Hepiniz hoş geldiniz, afiyet olsun. Ben size birkaç anekdot sunacağım. Bir kere kendi insanınıza sahip çıkın, kendi işadamınıza, kendi siyasetçinize, kendi sanatçınıza, kendi bürokratınıza sahip çıkın. Bu noktada yaptığınız etkinliklerde düğünde, nişanda, sünnette katılarak sahip çıkın.

Partisine bakmadan İstanbul’da siyaset yapan tüm hemşerilerimizin yanında olun. Mutlaka çok önemli bir seçim sathı mahallindeyiz. İnşallah milletimiz için devletimiz için hayırlara vesile olur. İstanbul bizim göz bebeğimiz. Kastamonulu siyasetçiler bir elin parmağını geçmiyor. İnşallah yeni dönemde değişik partilerde Kastamonulu hemşerilerimizi görürüz, Tosyalı hemşerilerimizi görürüz. Bizde o hemşerimizin yanında destekçisi oluruz” dedi. Tosya’da yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Kazım Şahin tüm katılımcılara teşekkür ederek birbirlerine destek olmaları önerilerinde bulundu.

Kahvaltıda konuşan Kastamonu Sanat Kurulu Başkanı Sanatçı Yılmaz Cesur da konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı.  Tosyalıların ve Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’in sanata ve sanatçıya verdiği değere dikkat çeken sanatçı Yılmaz Cesur Tosya’yı ziyaretlerinde Başkan Kazım Şahin’in programlarını iptal ederek kendiriyle ilgilendiğini söyledi.  Başkan Şahin’e teşekkürlerini ileten Sanatçı Yılmaz Cesur Kastamonu ve ilçelerinin de içinde olduğu klibini katılımcılarla paylaştı.

Konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde halay çeken Tosyalılar birlik beraberlik için eğlence dolu muhteşem bir boğaz turunu tamamlayarak Tosyalıların kaynaşması ve birlik beraberliği adına bir ilke imza atmış oldu.

Boğazda kahvaltının ardından hemşerilerinin düğününe katılan Tosyalılar yapılan yemekli istişare toplantısında fikir alışverişinde bulundu.

TODEF’in organizesinde düzenlen boğazda kahvaltı turuna Prof. Dr. Orhan Söylemez, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Kastamonu Sanat Kurulu Başkanı Yılmaz Cesur, Dr. Enver Eroğlu, TODEF Başkanı Ali Tekin, TODEF Kadın Kolları Başkanları Hatice Ulusoğlu (Asya), Meral Gelişken (Avrupa Yakası) TODEF yönetim kurulu üyeleri Mehmet Esentepe, Bekir Yazıcı, Denetim Kurulu Üyeleri Mustafa Altıntok, TODEF Sekreteri Bergüzar Topal, Çaybaşı Köyü Derneği Başkanı Recep Çiftçi, Tosya Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Koçgözlü, Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, İstanbul’da faaliyet gösteren Tosya Derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Tosya Mahalle ve Köy Muhtarları ile basın mensupları katıldı.  (Mehmet Ünsal- Özlem Külek-Ahmet Çataloğlu)

 

TODEF’ten Tosya’lılara Boğaz Turu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!