TOKİ İlköğretim İçin Yeni Umut

featured

TOKİ İlköğretim İçin Yeni Umut

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Fazıl Ateş’le beraber, İlköğretim Okulu yapılacak olan arazide incelemelerde bulundu.

Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler alan  Kaymakam Türköz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada,’88 hayır sahibi tarafından TOKİ bölgesine okul yapılması için 2983 m2  arsa bağışı yapıldı. Hayırsever vatandaşlarımız tarafından bağışlanan bu arsa üzerine, 16 derslik 500 öğrenci kapasiteli ilköğretim okulu yapılacak.

Yapılacak bu okul sayesinde öğrenci sayısı 1000 e ulaşan ve ikili öğretim yapmak zorunda kalan Tosya Namık Kemal İlköğretim okulunun da yükü hafifletilmiş ve  eğitim seviyesi yükseltilmiş olacak’ dedi.

Türköz, ‘Çağdaş ülkeler seviyesine ulaşma ve onlarla yarışmanın ölçüsü yetişmiş insan gücü ile orantılıdır. İlçemize yapılacak olan eğitim yatırımları, büyük önem taşımaktadır. Hayırsever vatandaşlarımızın eğitimimize sahip çıktıklarını görmek, herkesi olduğu gibi beni de çok mutlu etti. Geleceğimizin aydınlık yarınları olan çocuklarımızın eğitim göreceği yeni eğitim yuvalarının yapılmasında emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

Konuya ilişkin olarak arazi bağışında en büyük emeği olan Fazıl Ateş’te yaptığı açıklamada, hizmetin toplum için olduğunu, bağış için özveride bulunan tüm arsa bağışçılarına minnet ve şükran duyduğunu ifade etmiştir.

TOKİ İlköğretim İçin Yeni Umut

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!