Tosya Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Açıldı

featured

Tosya Belediyesi tarafından inşa edilen İçme Suyu Arıtma Tesisi törenle hizmete açıldı.

Berçin Yolu üzerinde Tosya’ya 15 km uzaklıkta bulunan tesiste yapılan açılış törenine; Kaymakam Uğur Ünsal, Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, MHP geçmiş dönem MYK Üyesi Tarık Ziya Çağılcı, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, kamu kurum kuruluş temsilcileri, STK Temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. İçme suyu arıtma tesisini anlatan VTR izlendi. Açılış konuşmasını Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil yaptı.  Başkan Kavaklıgil konuşmasında; “dedik ki evladınıza sahip çıkın, evladınız da bu memleketin ihtiyaçlarını eksiklerini tespit etsin, onları gidersin dedik. Rabbime binlerce kez şükürler olsun ki, siz bize inandınız, güvendiniz, destek verdiniz, evladınıza sahip çıktınız, şükürler olsun ortaya koymuş olduğumuz eserle birlikte, bizde sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyor, tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, Allah hepinizden razı olsun.

Tabi böyle işleri yapmak özellikle pandemi döneminde ekonomik anlamdaki sıkıntılar sebebiyle böyle eserleri ortaya koyabilmek kolay değil. Bu işin planlanma süreci, ihale edilme süreci, yapım süreci, teslimat süreci gibi birbirine bağlı silsile yoluyla gerçekleşen işlemler var. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana fizibilite çalışmasını gerçekleştirdiğimiz eserimizi bugün hep birlikte kullanıma açacağız inşallah. Bu işte emeği olan çok kıymetli personellerime, müdürlerime, mesai arkadaşlarıma, meclis üyelerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü bu eserleri ortaya koyabilmek sadece Volkan Kavaklıgil’le olmuyor. Bu işler ekip işi. Bu işler mücadele işi.

İçme suyumuzda aşırı derecede bir kireç oranı vardı. Şimdi çok kıymetli annelerimiz, ablalarımız, hanımefendiler de burada, en büyük dertli de kendileriydi. Allah nasip kısmet ederse tesisimizin startını bugün veriyoruz. Ocak ayına varmadan çaydanlıklarda kireç kalmayacak Allah’ın izniyle. Bu da sizlere hayırlı uğurlu olsun.

Tosya’da birçok esere eser belediyeciliğine sadece içme suyu arıtma tesisiyle değil, yarı olimpik yüzme havuzuyla, yarı olimpik yüzme havuzumuzda şuanda 1052 tane çocuğumuz eğitim alıyor ve ücretsiz. Yüzmeyi öğreniyor. Hemen buradan Tosya’ya doğru gittiğimizde sol tarafa modern bir mezbahane hayvan pazarı ve sosyal tesis inşa ediyoruz. Ve kurban bayramında sadece bir günde 150 büyük baş hayvanı kesebileceğimiz bir tesis inşa ediyoruz. Bunu da hep birlikte yine açılışını gerçekleştireceğiz. Kullanımına alacağız.

Şehirler arası otobüs terminalini yaptık. Çocuklarımız, halkımız soğukta, yağmurda, karda, güneşte  o sıkıntıları problemleri çekmeyecek. Yine onunda açılışını hep birlikte yapacağız.  Yine yaklaşık 8-9 km lik bir Kuruçay’ımız vardı. Allah’a şükürler olsun onu da tertemiz hale getirdik. Aydınlatma direklerini değiştirdik, aydınlatmalarımızı yaptık, itfaiye köprüsünün oraya kadar gelmiştik. Yine Rabbime şükürler olsun, onun yapımına da başladık.

Yine seçim sathı mahallinde demiştik kadınlarımızı Çanakkale’ye götüreceğiz, bizimle alay ettiler nasıl götüreceksiniz diye. Bugün itibariyle Tosya’dan 3 bin 600 tane kadınımızı Çanakkale’ye götürdük. Bu mutluluk ta bize yeter Allah’ın izniyle” diye konuştu.

Törende konuşan MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın; “özellikle hanımefendilere söylüyorum, o zaman söylemiştim. İş sizde kurban oluyum. Bakın Tosya’da çok iyi şeyler olacak, size söz veriyorum demiştim. Allah’a binlerce kez şükürler olsun buradan bu organizasyonu tertip eden ilçe başkanımıza, belediye başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Sizlere inancınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Biçok hizmet yapabilirsiniz belediyecilikte. Park yaparsınız, bahçe yaparsınız tabi onlarda önemli, çiçek böcek bunları yaparsınız. Yolu asfaltlarsınız ama bişeyi unutmayın, eserin kıymeti Tosya’nın aşağı yukarı bir asrını kurtaracak bir tesis. Yani Tosya Belediye Başkanı bunun yaşı genç nerden çıktı, nerden oldu diyenler aha da görsünler bakın, vizyon, vizyon. Vizyon olmadan hiçbir şey olmuyor, inanç olmadan hiçbir şey olmuyor” dedi.

Yüklenici firma yönetim kurulu başkanına Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil tarafından teşekkür plaketi verildi.

Konuşmaların ardından hizmete giren Tosya Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin kazasız belasız iyi günlerde kullanılması ve hayırlı uğurlu olması için İlçe Müftüsü Mahmut Uluşahan tarafından dua yapıldı.

Açılış kurdelesini Kaymakam Uğur Ünsal, Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, MHP geçmiş dönem MYK Üyesi Tarık Ziya Çağılcı, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı birlikte kesti.

Açılışın ardından protokol üyeleri tesisi gezdi ve ardından tesisin çalışmaya başlaması için vanayı açarak suyu tesise verdi. Vananın açılmasıyla birlikte Tosya Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi hizmete girerek ilçeye gelen şehir şebeke suyunu arıtmaya başladı.

Tosya Belediyesi tarafından katılımcılara açılışa özel yemek ikramında bulunuldu.

Tosya Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Açıldı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!