Tosya Çeltik Arazilerinde Yangın Var

featured

 

 

TOSYA ORTALICA BELDESİNDE ÇELTİKLERDE GÖRÜLEN YANMA ÜRETİCİYİ KORKUTUYOR!

TOSYA (AA) Ülkemizin en eski çeltik üretim merkezi olarak bilinen Tosya Ortalıca Beldesinde ekilen 3 bin dekarlık alanda çeltiklerde yanma vakasına rastlandı.

Geçtiğimiz yıl çeltiklerdeki soğuk vurgunundan sonra bu üretim yılında çeltik arazilerinde görülen çeltiklerde ki kurumaya yanmadan kaynaklanan bir hastalık olduğu belirtiliyor.

Durumu Tosya İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine ileten Ortalıca Beldesi Belediye Başkanı Yusuf Arpacı, geçtiğimiz yıl yaşanan soğuk vurgunu ardından bu üretim yılında verimin iyi olacağını umduklarını söyledi.

Arpacı “ Beldemiz Yavuz Mahallesinde ekim yapan arazi sahipleri çeltiklerinde sararma olduğunu söylediler, ancak birkaç gün sonra çeltiklerde kurumaların başlaması ile Tosya İlçe Tarım Müdürlüğüne haber vermemiz sonrasın- da arazi üzerinde gerekli incelemeler yapıldı.

Müdahalelerin neticesini bekliyoruz, iyi sonuç alamaz isek zaten bunalımda olan üretici arkadaşlarımız daha da sıkıntı yaşayacak, umarız yanıkların bir an önce önlenerek çeltik mahsulünde iyileşme olmasını bekliyoruz” dedi.

Arazisinde mahsullerin yandığını gören ve müdahale için Ortalıca Beldesi Belediye Başkanı Yusuf Arpacı’  yı arayan Yavuz Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çeltikçi “Aylardır çeltik ekimi için suyun içinde çalışıyoruz, çeltik Ortalıca Belde halkı için bir umuttur.

Umutlarımızın kurumaması ve müdahale yapılması gerektiğini gören başkan İlçe Tarım ve İl Tarım Müdürlükleri- ni aradı, ürünlerde örnekler alındı gerekli incelemeler başlatıldı, yoksa üretici kökten mahvolur, belde olarak geçimimiz çeltik üretiminden.

Yurdun dört bir yanında akarsuyu bulduğumuz her yerde çeltik ekiyoruz, toplanan binlerce ton pirinç buradan ülke geneline satılıyor, Osmancık türü ürünü biz bu gün zararına satarken, Tosya İlçemize özgü Yaşar ve Sarıkılçık Pirinçlerini bulmakta çok zor” dedi.

(İŞ)

Tosya Çeltik Arazilerinde Yangın Var

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!