TOSYA ‘DA BİR İLK EBRU SANATI

featured

TOSYA ‘DA BİR İLK EBRU SANATI

Bir Önceki Sayımızda Bahsettiğimiz Tosya Halk Eğitimi Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Bünyesinde Birçok Yeni Alanda Eğitim Verileceğini Belirtmiştik. Bunlardan Biride Bu Yıl İlk Olarak Düzenlenecek Olan Ebru Sanatı Eğitim Kursu Olacaktır. Son Derece Zevkli Ve Eğitici Bir Kurs Olan Ebru Sanatı Bu Yıl Tosya Halk Eğitimi  Merkezi’nde Ebru Sanatı Severleri İle Bulacaktır.

 Birbiri İçine Geçmiş, Ancak Karışmamış, Bakışla Ayırdedilebilecek Biçimde Duran  Renk Ve Şekillere Ebru  Denir. Sanat Olarak  Ebru, Su Üzerine Serpiştirilen Sıvı Boyanın Rasgele  Bezendiği Şekillerin Ve Bu Şekillere Müdahale Edilmesiyle Meydana Gelen  Figürlerin Kağıda Aktarılarak Sergilenmesidir.

Ebru Sadece Kağıt Üzerine Yapılan Bir Sanat Dalı Değil,  Ebru Kumaş, Cam , Seramik, Tahta, Deri Gibi Birçok Yüzeye Uygulanabilen Zengin Bir Sanat Dalıdır. Yapılan Her Ebru Tek Ve Özeldir. Aynı Renkler Ve Aynı Teknik Kullanılsa Dahi Birtekrarı Asla Yapılamaz. Ebru Kişinin Ruh Aynasıdır. Kişi İçinden Geldiği Gibi Boyaları Suyun Üstünde Dans Ettirir. Fırçadan Suya Düşen Damlalar İçimizdeki Özgürlüğün Bir Nişanesidir.

 Ebru Sanatının Bir Özelliği De Geleneksel Türk Elsanatlarından Olmasıdır.

Ebru Sanatı Öğretmeni Melek Teker Tarafından Verilecek Olan Bu Kurs İlçemizde Yoğun İlgi Görüyor. Kurs Kayıtları 30 Eylül 2011 Cuma Günü Mesai Saati Bitimine Kadar  Devam  Edecek  Ve Ekim Ayında Açılacaktır.

 (haber) Hidayet

 

 

 

TOSYA ‘DA BİR İLK EBRU SANATI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!