Tosya Dipsizgöl’de enerji nakil hattı yenileniyor

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bulunan Dipsizgöl  Milli Parkı’nda enerji nakil hattı yenileniyor.

Tosya ilçesinin en önemli turizm alanlarından biri olan ve Tosya Kaymakamlığına devredilen Dipsizgöl Milli Parkının enerji nakil hattı yenileme çalışmaları başladı.

Tosya Kaymakamlığıma devredilen Dipsizgöl Milli Parkı’nda ilk çalışma enerji nakil hattından başladı. Tesisat yetersizliği nedeniyle elektrik bulunmayan Milli Parkta Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin’in girişimleri sonucunda elektrik hattının yenilenmesi programa alınarak çalışmalar başlatıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Deniz Pişkin yaptığı açıklamada; “Kaymakamlığımıza devriyle birlikte eskisinden çok daha iyi şekilde ayağa kaldırmak için kolları sıvadığımız Dipsizgöl Milli Parkı’nda ilk amacımız, milli park alanını yeniden elektriğe kavuşturmak oldu.

Hâlihazırda büyük çaplı arızalar ve tesisat yetersizliği nedeniyle elektrik imkânı bulunmayan Dipsizgöl’de, Kaymakamlığımızın girişimleri sonucu elektrik nakil hattının tamamı yenilenme kapsamına alındı.

İlk olarak orman arazisi içinde kalan elektrik nakil hattının geçiş güzergâhı temizlenmeye başladı. Orman İşletme Müdürlüğümüz buradaki çalışmayı bitir bitirmez, Başkent Elektrik’in yer teslimi yaptığı yüklenici firma tarafından şebeke yenileme çalışmalarına başlanacak. Bu kapsamda ekonomik ömrünü tamamlamış 33 ahşap elektrik direği metal direklerle değiştirilecek ve 5 km uzunluğundaki elektrik hattı iletken izolatör ve bağlı ekipmanları ile birlikte tamamen yenilenmiş olacak.

Süreçte taleplerimizi geri çevirmeyerek yaklaşık 500 bin türk lirasını bulacak olan bu yatırım çalışması için bizlerden yardımlarını esirgemeyen Başkent Elektrik Bölge Müdürümüze, Orman Bölge Müdürümüze, Tosya Orman İşletme Müdürümüze ve Başkent Elektrik Tosya Şefliği yetkililerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tosya Dipsizgöl’de enerji nakil hattı yenileniyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!