Tosya Fen Lisesinde Nevruz Coşkusu

featured

Baharın müjdecisi ve Bahar Bayramı olarak kutlanan Nevruz Bayramı nedeniyle Tosya Fen Lisesi tarafından kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası olarak ta kutlanan ve Tosya Fen Lisesi Bahçesinde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliklerine Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mutlu, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selahattin Kaymakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tosya Fen Lisesi bahçesinde coşkuyla kutlanan Nevruz Bayramı etkinlikler saat 10.30’da  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını Okul Müdürü Adil Öztürk yaptı. Öztürk konuşmasında, “Baharın habercisi bu güzel Nevruz gününde okulumuzun düzenlemiş olduğu Nevruz etkinliğine katılımızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Tarihi ve kültürel kökleri itibariyle bir Türk Bayramı olan Nevruz’da ortak toplum hayatının müşterek sevinç ve paylaşımın bir işareti olarak yüzyıllardır Avrasya Coğrafyasının yaşaya gelmiş önemli bir millet bayramıdır” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu

Örste Demir Dövüldü

Nevruz Bayramının en önemli simgesi olan örste demir dövme..

Kaymakam Deniz Pişkin ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mutlu örsün başına geçerek demir dövdü.  Ellerine aldıkları çekiçle demire büyük bir ustalıkla vuran ve büyük bir ustalıkla demir döven Kaymakam Deniz Pişkin ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mutlu izleyicilerden büyük alkış aldı.

Nevruz Ateşi Yakıldı

Örste demir dövmenin işleminin ardından sıra Nevruz Ateşini yakmaya geldi. Protokol örste demir dövme gibi Nevruz Ateşinde şanslı değildi.  Odunlar toplandı, ateş için hazırlıklar tamamlandı, fakat yaşanan aksilik yüzünden Nevruz Ateşi yakılamadı.

Kaymakam Deniz Pişkin ve Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mutlu, uzun süre Nevruz Ateşini yakmak için uğraştı fakat nafile.

Uzun bir uğraşmanın ardından ateş yakmak için tekrar yakacak temin edildi. Protokol ikinci denemesinde Nevruz Ateşini yakabildi. Nevruz Ateşinin yakılmasının ardından eğlence, ateş oyunlarıyla başladı. Gençler ateşin üzerinden atladı, halay çekti, yöresel halk oyunları oynadı. Çuval yarışları, halat çekme yarışları ve parkur yarışları katılımcılar tarafından dikkatle takip edilerek birinci olanlar büyük alkış aldı.

Nevruz Özel Keşkeği

Tosya olurda keşkek olmadan olur mu? Güne özel keşkek hazırlandı.

Güne özel hazırlanan Nevruz özel keşkeğini Kaymakam Deniz Pişkin ve Belediye Başkanı Kazım Şahin karıştırdı.

Okul bahçesinde verilen Nevruz Keşkeği için uzun kuyruk oluşturan katılımcılar keşkeğin çok lezzetli olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Nevruz kutlama etkinlikleri öğleden sonra da canlı müzik eşliğinde devam etti.  Öğrenciler canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.  Ahmet Çataloğlu

Tosya Fen Lisesinde Nevruz Coşkusu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!