Tosya İmam Hatip’te Büyük Buluşma

featured

Tosya İmam Hatip’te Büyük Buluşma

 

Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürlüğü ve Okul Aile birliğinin iş birliğiyle bir ilke daha imza attı. Okulun kuruluşunun 35. yılı ve mezun verişinin 28. yılında, bugüne kadar mezun olanları bir araya getirip yılların verdiği hasreti azda olsa gidermeye yönelik olan proje Cumartesi günü okul bahçesinde gerçekleşti. Gerçekleşen mezunlar gününü bayan mezunların katımlıda oldukça fazlaydı.

Tosya İHL, açılışından bu yana Orta kısmından 1782, Lise kısmından ise 1350 öğrenci diploma almış. 1394 öğrenci de tasdikname almış ve toplamda 4526 öğrenci eğitim ve öğrenim görmüştür.

Mezunlar gününe gerek Tosya içinden gerekse Gurbette yaşayan birçok Tosya İmam Hatip Lisesi mezunları katıldı. Mezunlar gününe bayanlarda iştirak ettiler. Okul bahçesinde gerçekleşen mezunlar gününe Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Kastamonu’dan gelen İHL eski müdür yardımcılarından ve halen Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, Tosya Müftüsü ve Anadolu İHL Okul Aile Birliği Başkanı aynı zamanda gazetemiz yazarı olan Hikmet Yazıcı, Tosya MHP ilçe başkanı İsmail Yur, Tosya Ticaret Odası Başkanı Mesut Güvercin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Demirci ve Cemalettin İpek, ilçe dışından gelen İHL eski müdürlerinden Ahmet İyimaya ve Sabri Öz de mezunlar gününde hazır bulunarak katılımlarıyla programı renklendirdiler.

Ayrıca İmam Hatip Lisesi yaptırma ve yaşatma derneği gönüllülerinden Hüseyin Yesir, Ali Yılmazbilen ve Hüseyin Bakar’da ilerleyen yaşlarına rağmen bu çoşkuyu yerinde yaşamak için programda hazır bulundular.

 

Mezunlar günü programı 1 dk. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı, İmam Hatip Lisesi Müdürü Necip Kapancı açılış konuşması için geldiği kürsüde “ Uzaktan yakından davetimize icabet ederek bizleri şereflendirdiren saygı değer misafirler, İmam hatip lisesi mezunu ve mensubu olarak aramıza teşrif eden kıymetli dostlar hepiniz hoş geldiniz”, diyerek açılış konuşmasını başlattı.

Programın devamında Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, İHL eski müdürlerinden Ahmet İyimaya, Sabri Öz ve dışarıdan gelen misafirlerden birkaçı da kürsüye gelerek mezunlar günü ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. Konuşmalara ise en çok damga vuran Eski müdürlerden Ahmet İyimaya’nın konuşması oldu. İyimaya “ Okulumuzdan birçok Hakim, Savcı, Mühendis, Kaymakam, Müftü, Din görevlisi, Polis, Öğretmen çıkmıştır ama asla “ VATAN HAİNİ “ çıkmamıştır, sözü katılımcılardan çoşkulu alkış alarak mezunlar gününe damga vuran konuşmalardan biri oldu.

 

Katılımcıların konuşmalarının sona ermesinden sonra okul bahçesinde bütün mezunlar gruplar halinde birbileri ile sohbet ederek hasret giderdiler. Yıllardır görüşemeyen ve birbirlerinden haber alamayan mezunlar, okul bahçesinde hazır bulundurulan Çay setlerinden çaylarını alarak koyu bir sohbet eşliğinde azda olsa hasret giderdiler.

Mezunların ortak dileği ise bu aktivitenin bundan böyle süreklilik kazanması oldu.

Okul Bahçesinde karşılıklı hasret gidermenin ardından programa katılan mezunlara ve misafirlere Yurt binasında yemek ikram edildi. Yemek ikramının ardından program sona erdi.

Açıksöz Gazetesi olarak Tosya İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünü ve Okul Aile Birliğini organize ettikleri bu mezuniyet günü için tebrik ediyor, bu anlamda bir ilk olan organizasyonun diğer okullarımızda da hayata geçirmesini temenni ederek gönülden kutluyoruz.

Tosya Açıksöz Gazetesi / Alaattin KEŞOĞLU

Tosya İmam Hatip’te Büyük Buluşma

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!