Tosya Lisesi Öğretmenleri 37 Yıl Sonra Buluştu

featured

37 yıl sonra tekrar buluşan Tosya Lisesi öğretmenleri duygusal anlar yaşadı.

İlçemizin ilk lisesi olan ve 1966 yılında eğitime başlayan Tosya Lisesi’nde anlamlı buluşma gerçekleştirdi. Tosya Lisesi’nde 1970-1980 yılları arasında öğretmenlik yapan emekli öğretmenler 37 yıl sonra geçmiş günleri yadetmek ve anıları tazelemek amacıyla Tosya Lisesi’nde tekrar bir araya geldi.

1970-1980 yılları arasında Tosya Lisesinde öğretmenlik yapan Salih Koşum o yıllarda öğretmenlik yapan öğretmen arkadaşlarını aradan geçen 37 yılın ardından tekrar bir araya getirilebilmek için bir organizasyon düzenledi.

Arkadaşlarını tek tek arayan ve ulaşmaya çalışan Salih Koşum 29 Ekim günü Tosya Lisesi öğretmenleri için organizasyon düzenlediğini söyledi.  Arkadaşlarının davetini kabul eden ve geri çevirmeyen 1970li yılların vefakar ve cefakar öğretmenleri dün Tosya Cumhuriyet Anadolu Lisesi olarak adı değişen eski okulları Tosya Lisesinde buluştu.

Birçoğu aradan geçen 37 yılın ardından ilk defa görüşen emekli öğretmenler oldukça heyecanlıydı. Çünkü 37 yıl önce aynı okulda görev yaptıkları, aynı sınıflarda derse girdikleri, aynı koridoru, aynı öğretmenler odasını ve aynı bahçeyi kullandıkları arkadaşları ile tekrar bir araya geliyorlardı. Okula ilk defa girişlerinde duygusal anlar yaşayan öğretmenler o günlere dalıp gitti. Aradan 37 yıl geçmişti ama okul aynı, sınıflar aynıydı değişen tek şey aradan geçen 37 yıl ve arkadaşları.

Aradan yarım asra yakın zaman geçmişti, anılar hala taze heyecan aynıydı, tıpkı mesleğin ilk günündeki sınıfa girme gibi. Okulun kapsından giren o öğretmenler arkadaşlarıyla tokalaşarak sarmaş dolaş oldu, kısa bir muhabbetin ardından koridorda birkaç tur attı…

Hepsi de duygu yüklüydü 37 yıl aradan sonra okullarına tekrar kavuşmak arkadaşlarıyla tekrar kavuşmak belki onları sevindirmişti ama sınıfa girdiklerinde olan olmuştu, çünkü sınıflar bomboştu. Birden öğrencileri akıllarına geldi, arkadaşları kadar öğrencilerini de özlemişlerdi, göremediler…

Bir sıralara birde duvarlara baktılar, sonra da birbirlerine…  Boş sınıfta öğrencilerinin sesleri kulaklarında çınlıyordu…

Hüzünlenen ve anılarını tazeleyen emekli öğretmenler; öğretmenler odasına geçerek birlikte sohbet ettiler, o günleri tekrar hatırladılar. 37 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelmenin heyecanı içinde geçmiş günleri yadederken bu organizasyonu düzenleyen öğretmen arkadaşları Salih Koşum’a teşekkür ederek gelecek yıl tekrar buluşmak ümidiyle hatıra fotoğrafı çektirerek ayrıldılar.

Tosya Lisesi Öğretmenleri 37 Yıl Sonra Buluştu

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!